Non plus ultra
|
Non plus ultra |
- Tipul rețetei:
- Desert
- Numarul de porții:
- 6 porții
- Preparare:
- 15 min
- Gătire:
- 20 min
- Gata în:
- 35 min
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
- 300 g faina
- 200 g unt sau margarina
- 3 galbenuse
- 3 linguri zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie
Bezea:
- 3 albusuri
- 180 g zahar pudra
- 1lingurita zeama de lamie
Preparare
Etapa 1
Pentru unit fursecurile, gem de caise:
Din ingredientele de mai sus se face un aluat moale dar nelipicios. Se
intinde aluatul pe planseta infainata, cu un pahar de tuica se taie
rondele destul de mici. Fursecurile nu trebuie sa fie mari asa ca
alegeti cel mai mic pahar pe care il aveti.
Etapa 2
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de
lamaie si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o
bezea teapana.
Etapa 3
Bezeaua se
pune intr-un posh si pe fiecare cerculet se face cate un mot. Se coc
fursecurile la foc mic 20-25 minute. Daca observati ca bezeaua isi
schimba culoarea, coaceti cu usa cuptorului intredeschisa.
Etapa 4
Se lipesc cate doua cu gem de caise. A facut cateva si cu gem de capsuni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.