Turta dulce
|
Turta dulce
|
- Tipul rețetei:
- Altele
- Numarul de porții:
- 6 porții
- Preparare:
- 10 min
- Gătire:
- 20 min
- Gata în:
- 30 min
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
- 175 g unt
- 250 g miere
- 250 g zahar
- 1 lingurita bicarbonat
- 500 g faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita condimente pisate :
- scortisoara,nucsoara, cuisoare, ghimbir, anason , - cardamon.
- Din toate sau doar cele care va plac.
- 1 ou
Preparare
Etapa 1
Se topeste untul si se amesteca impreuna cu mierea si zaharul.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Etapa 2
Separat se amesteca restul ingredientelor :
faina,cacao,bicarbonatul,mirodeniile. Se combina cele doua amestecuri si
se adauga oul. Se framanta aluatul de turta dulce.Daca e prea moale se
mai adauga faina. Se acopera cu folie si se lasa la rece 12 ore.
Etapa 3
Apoi,tapetam tavile cu hartie de copt si incingem cuptorul la 200 grade
Celsius. Pe planseta infainata,intindem aluatul in foaie groasa de 1 cm
si taiem cu formele,date prin faina.
Etapa 4
Se aseaza in tavi si se coc 10-15 minute pana se rumenesc.La distanta
de 1-2 cm.Nu cresc prea mult. Atentie ca se ard repede. Pentru
glazura,amesteca albusul cu zaharul pudra,pana obtinem o pasta fina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.