Papricas de porc cu galuste de faina
|
Papricas de porc cu galuste
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 20 min
- Gătire:
- 1 oră
- Gata în:
- 1 h, 20 m
- Dificultate:
- Foarte uș
Ingrediente
3-400 gr carne proaspata de porc (pulpa)
250 gr afumatura poate fi costita sau scaricica (eu am folosit costita)
2 cepe rosii
3-4 morcovi noi,mai mici
1 tulpina usturoi verde
boia,2-3 foi dafin,piper,sare,ulei,unt
Pentru galuste:
2 oua,faina
Preparare
Etapa 1
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin unt si ulei
pana cand ceapa devine sticloasa (aveti grija sa nu se arda), se adauga
apoi o lingura de boia dulce, 2-3 foi de dafin si se mai lasa putin pe
foc.
Adaugam apoi carnea (si cea proaspata si afumatura) si le
lasam putin sa se caleasca 2-3 minute, adaugam apoi morcovii taiati
rondele si apoi adaugam apa cat sa acopere carnea.
Punem capacul si lasam sa fiarba, la inceput la foc iute si cand deja fierbe de 10 minute, dam focul incet.
Etapa 2
Dupa ce carnea s-a facut,este moale si buna incepem sa facem galustele.
Punem o craticioara cu apa si sare la foc si asteptam sa dea in clocot pt a fierbe galustele.
Batem 2 oua bine de tot, apoi adaugam putin,cate putin faina alba
(650), la final avem nevoie de o consistenta… cleioasa ca sa zic asa ca
un aluat de briose.
Etapa 3
Dupa ce
apa a inceput sa clocoteasca,luam o lingura si o inmuiem in apa, apoi
luam cu ea din aluatul de galuste si punem in apa.
Lasam sa fiarba la foc mic (daca e focul mare ele se umfla putin si se vor revarsa pe aragaz).
Lasam galustele sa fiarba 15-20 minute, pentru a fi siguri insa ca s-au
fiert dupa acest timp incercati o galusca si vedeti daca e fiarta.
Etapa 4
Papricasul intre timp a fiert si el si ca o nota finala, am pus o
lingura de amidon alimentar intr-o cana cu putina apa rece (eu nu
folosesc faina la mancare), am amestecat pana amidonul s-a dizolvat si
l-am adaugat peste papricas ca sa se ingroase putin sosul.
La
sfarsit scoatem galustele si le scurgem de apa apoi le adaugam peste
papricas. Gustam sa vedem daca e destul de sarat de la afumatura…eu am
mai adaugat putina sare si putin piper.
Am servit cu o lingura de smantana si putin usturoi verde tocat foarte fin.
Pofta mare!
or
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.