Ingrediente
Ingrediente aluat:
- 650 g faina alba
- 50 ml ulei
- 200 ml apa calduta
- 1/2 lingurita sare
- 30 g drojdie proaspata
Ingrediente umplutura:
- 4 cartofi mai maricei
- 3 maini de varza marunta acra
- ulei
- sare , piper alb dupa gust
Alte ingrediente :
- Ulei pentru copt
Preparare
Etapa 1
Cartofii curatati , spalati , feliati ii punem la fiert in apa cu sare .
Dupa ce au fiert ii zdrobim adaugam 4 linguri ulei , sare si piper dupa
gust. Varza acra o spalam in mai multe ape , o stoarcem bine si pe
circa 5 linguri ulei o calim circa 10 minute amestecand mereu sa nu se
arda .
Etapa 2
Cartofii zdrobiti ii
amestecam cu varza calita si astfel obtinem umplutura pe care o vom
folosi la placinte. Acestea fiind spuse trecem la prepararea aluatului .
Faina o punem intr-un vas mai maricel . In alt vas punem cei 30 gr drojdie cu 1/2 lingurita sare si 50 ml apa calduta .
Etapa 3
Amestecam pana se dizolva drojdia. In faina facem un cuib in care vom
turna drojdia dizolvata si amestecam cu un pic de faina pana obtinem o
maia mai grosuta . Acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit
de curent si frig. Dupa ce a dospit aceasta maia , adauga 50 ml ulei
apoi 200 ml apa calduta treptat amestecand intre timp .
Etapa 4
Trebuie sa obtinem un aluat elastic nu prea moale dar nici prea tare .
Presaram acest aluat cu un pic de faina , acoperim cu un prosop si lasam
la dospit pana isi dubleaza volumul.
Acum avem si aluatul gata dospit , sa trecem la actiune !
Rupem din aluatul dospit cate o bucata cam de marimea unui mar mai
maricel , il presam un pic cu mana pe o suprafata presarata cu faina si
punem in mijlocul fiecarui aluat cate 1 lingura mare cu umplutura .
Etapa 5
Tragem usor marginile aluatului peste umplutura , o intoarcem cu
pliurile in jos si pe suprafata de lucru presarata cu faina o intindem
sub forma de cercuri cu ajutorul sucitorului la marimea dorita (sau la
marimea tigaii folosite ).
Etapa 6
Procedam identic si cu restul aluatului ( va recomand sa pregatiti
inainte de a va apuca de a coace aceste placinte , vreo 3 - 4 bucati
deoarece ele se coc relativ foarte repede si nu apucati sa puneti alta
la copt daca nu aveti pregatite din timp ).
Etapa 7
Punem tigaia la incins , o pensulam cu un pic de ulei si punem placinta
la copt. Inainte de a intoarce pe partea cealalta o pensulam din nou cu
ulei . Fiind coapta o scoatem pe o farfurie si partea de deasupra o
pensulam cu putin ulei . Repetam procedeul cu celelatle placinte .
te ușor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.