Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Sarmalele ca la Arad

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Sarmalele ca la Arad pe care le fac au un gust deosebit. Gustul deosebit provine și de la cele câteva linguri de zahăr care fac să „nu se simtă dulcele, doar  diferența”. Toate acestea ajută să aibă un gust aparte! 

Sarmalele ca la Arad
Sarmalele ca la Arad

Ingrediente

  • ½ kg ceapă
  • 1 kg carne de porc
  • 3 linguri pastă de ardei dulce
  • 1 linguriță pastă de ardei iute
  • 15 foi de dafin
  • 250 g orez
  • 2 linguri zahăr
  • 1 căpățână meide de varză murată
  • mărar uscat
  • afumătură (după gust: bucăți de cârnați, slănină, coaste afumate etc.
  • 2 linguri zahăr
  • sare (după gust)
  • piper (după gust)

Mod de preparare
 Se curăță varza, se pune la desărat, dacă este cazul. Se taie ceapa cuburi mici, se pune la călit. Se amestecă ceapa cu orezul, apoi cu carnea, se adaugă piper, pastă de ardei iute, pastă de ardei dulce.
 Se taie cotoarele frunzelor de varză, se taie frunzele potrivit, se formează sarmalele și se învelesc în frunze. Pe fundul unei cratițe adânci, se așază dafinul, se pune un strat de frunze sau cotoare rămase și tocate, se pune un rând de sarmale, câteva bucăți din afumătură, din nou un rând de sarmale și tot așa până când se termină sarmalele. Se pune deasupra mărar uscat și un rând de frunze de varză. Se presară zahărul peste ele.  Se acoperă cu apă rece și se pun la fiert. Se lasă la fiert molcom 2h-2h30, dar se gustă înainte. Se servesc cu paine de casa, cu smântână și ardei iuți murați.

Note

Sarmale ca la Arad, servite cu paine de casa, smântână și ardei iuți murați.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!