Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Sarmalele ca la Arad pe care le fac au un gust deosebit. Gustul deosebit provine și de la cele câteva linguri de zahăr care fac să „nu se simtă dulcele, doar diferența”. Toate acestea ajută să aibă un gust aparte!
Sarmalele ca la Arad |
Ingrediente
- ½ kg ceapă
- 1 kg carne de porc
- 3 linguri pastă de ardei dulce
- 1 linguriță pastă de ardei iute
- 15 foi de dafin
- 250 g orez
- 2 linguri zahăr
- 1 căpățână meide de varză murată
- mărar uscat
- afumătură (după gust: bucăți de cârnați, slănină, coaste afumate etc.
- 2 linguri zahăr
- sare (după gust)
- piper (după gust)
Mod de preparare
Se curăță varza, se pune la desărat, dacă este cazul. Se taie ceapa cuburi mici, se pune la călit. Se amestecă ceapa cu orezul, apoi cu carnea, se adaugă piper, pastă de ardei iute, pastă de ardei dulce. Se taie cotoarele frunzelor de varză, se taie frunzele potrivit, se formează sarmalele și se învelesc în frunze. Pe
fundul unei cratițe adânci, se așază dafinul, se pune un strat de
frunze sau cotoare rămase și tocate, se pune un rând de sarmale, câteva
bucăți din afumătură, din nou un rând de sarmale și tot așa până când se
termină sarmalele. Se pune deasupra mărar uscat și un rând de frunze de varză. Se presară zahărul peste ele. Se acoperă cu apă rece și se pun la fiert. Se lasă la fiert molcom 2h-2h30, dar se gustă înainte. Se servesc cu paine de casa, cu smântână și ardei iuți murați.
Se taie cotoarele frunzelor de varză, se taie frunzele potrivit, se formează sarmalele și se învelesc în frunze. Pe
fundul unei cratițe adânci, se așază dafinul, se pune un strat de
frunze sau cotoare rămase și tocate, se pune un rând de sarmale, câteva
bucăți din afumătură, din nou un rând de sarmale și tot așa până când se
termină sarmalele. Se pune deasupra mărar uscat și un rând de frunze de varză. Se presară zahărul peste ele. Se acoperă cu apă rece și se pun la fiert. Se lasă la fiert molcom 2h-2h30, dar se gustă înainte. Se servesc cu paine de casa, cu smântână și ardei iuți murați.
Note
Sarmale ca la Arad, servite cu paine de casa, smântână și ardei iuți murați.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.