Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Frigarui de vitel cu salata de varza si dressing cremos

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Un pranz rapid construit in jurul unei frumoase verze rosii. Varza, alaturi de conopida si ceapa, chiar daca nu sunt din cultura bio, asa ca le putem adauga linistiti in meniul de toamna.

Frigarui de vitel cu salata de varza si dressing cremos

Frigarui de vitel cu salata de varza si dressing cremos

Ingrediente

1/2 varza rosie mica
cateva fire de patrunjel tocat
1 lingura seminte de rodie
sare

Frigarui de vitel

350 gr carne de vitel (sau vita - ceafa sau steak; sau pulpe de pui dezosate fara piele)
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita coriandru macinat
coaja rasa de la 1/4 lamaie bio
1 lingura ulei de masline
piper negru

Dressing cremos

150 gr iaurt grecesc
1 lingura pasta de susan
1 lingura ulei de masline
1 catel mare de usturoi
1 lingura suc de lamaie
1/2 ardei iute rosu
sare

Mod de preparare

Carnea se taie cubulete mici (cca 1.5-2 cm). 
 
Se pun pe frigarui de lemn sau metal (cate 4-5 bucati per frigaruie; vor iesi 6 frigarui).
 
Se amesteca restul ingredientelor de la frigarui si se toarna peste frigarui. 
 
Se maseaza bine, sa fie acoperite peste tot si apoi se rasneste piper negru peste ele. 
 
Se lasa sa stea la marinat cateva ore (la frigider, acoperite cu folie; se scot cu 15 minute inainte de a le frige).
 
Pentru dressing se striveste usturoiul cu putina sare pana devine pasta. 
 
Se adauga sucul de lamaie peste si se lasa sa se macereze 5 minute.
 
Cat sta usturoiul adaugati restul ingredientelor pentru dressing intr-un robot mic sau vasul blenderului vertical. 
 
Adaugati usturoiul si ardeiul iute taiat cubulete si mixati sa fie cremos. 
 
Adaugati 3-4 linguri de apa, cat sa obtineti un dressing moale care curge de pe lingura. La final dregeti de sare.  
 
* dressingul rezista bine la frigider; se va ingrosa dupa o vreme, va deveni ca o maioneza; in aceste caz doar il subtiati cu putina apa cand il folositi 
 
Taiati varza fideluta subtire, presarati putina sare si framantati cateva minute, pana varza se simte moale si umeda si a pierdut destul de mult din volum. 
 
Adaugati 2-3 linguri de dressing si amestecati bine, pana dressingul aproape nu se mai vede. 
 
Amestecati cu patrunjel tocat mare si dregeti de sare.
 
Se incinge o tigaie grill de fonta, timp de 5 minute, fara adaos de grasime. 
 
Cand tigaia e incinsa se aseaza frigaruile, la distanta unele de altele, si se coc cate 2-3 minute/parte si apoi inca 30 secunde pe laterale.
 
Se servesc frigaruile imediat, insotite de salata de varza, presarate cu seminte de rodie si extra dressing alaturi (merge bine picurat si pe carne).
 
Pofta bun!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!