Un pranz
rapid construit in jurul unei frumoase verze rosii.
Varza, alaturi de conopida si ceapa, chiar daca nu sunt din cultura
bio, asa ca le putem adauga linistiti in meniul
de toamna.
|
Frigarui de vitel cu salata de varza si dressing cremos |
Ingrediente
1/2 varza rosie mica
cateva fire de patrunjel tocat
1 lingura seminte de rodie
sare
Frigarui de vitel
350 gr carne de vitel (sau vita - ceafa sau steak; sau pulpe de pui dezosate fara piele)
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita coriandru macinat
coaja rasa de la 1/4 lamaie bio
1 lingura ulei de masline
piper negru
Dressing cremos
150 gr iaurt grecesc
1 lingura pasta de susan
1 lingura ulei de masline
1 catel mare de usturoi
1 lingura suc de lamaie
1/2 ardei iute rosu
sare
Mod de preparare
Carnea se taie cubulete mici (cca 1.5-2 cm).
Se pun pe
frigarui de lemn sau metal (cate 4-5 bucati per frigaruie; vor iesi 6
frigarui).
Se amesteca restul ingredientelor de la frigarui si se
toarna peste frigarui.
Se maseaza bine, sa fie acoperite peste tot si
apoi se rasneste piper negru peste ele.
Se lasa sa stea la marinat
cateva ore (la frigider, acoperite cu folie; se scot cu 15 minute
inainte de a le frige).
Pentru dressing se striveste usturoiul cu putina sare pana
devine pasta.
Se adauga sucul de lamaie peste si se lasa sa se macereze 5
minute.
Cat sta usturoiul adaugati restul ingredientelor pentru
dressing intr-un robot mic sau vasul blenderului vertical.
Adaugati
usturoiul si ardeiul iute taiat cubulete si mixati sa fie cremos.
Adaugati 3-4 linguri de apa, cat sa obtineti un dressing moale care
curge de pe lingura. La final dregeti de sare.
* dressingul
rezista bine la frigider; se va ingrosa dupa o vreme, va deveni ca o
maioneza; in aceste caz doar il subtiati cu putina apa cand il folositi
Taiati varza fideluta subtire, presarati putina sare si framantati cateva minute, pana varza se simte moale si umeda si a pierdut destul de mult din volum.
Adaugati 2-3 linguri de dressing si amestecati bine, pana
dressingul aproape nu se mai vede.
Amestecati cu patrunjel tocat mare si
dregeti de sare.
Se incinge o tigaie grill
de fonta, timp de 5 minute, fara adaos de grasime.
Cand tigaia e
incinsa se aseaza frigaruile, la distanta unele de altele, si se coc
cate 2-3 minute/parte si apoi inca 30 secunde pe laterale.
Se servesc frigaruile imediat, insotite de salata de varza,
presarate cu seminte de rodie si extra dressing alaturi (merge bine
picurat si pe carne).
Pofta bun!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.