Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Gogosi turnate reteta spaniola de churros – cu sos de ciocolata.
Un fel de gogosi rapide turnate cu posul direct in baia de ulei. Se servesc pudrate cu zahar sau inmuiate in ciocolata topita.
Gogoșele spaniole
Ingrediente:
Apă 250 ml Unt 60 g Zahăr 40 g Făină 300 g Praf de copt 5 g (opțional) Zeamă de lămâie 1 linguriță Ouă 3 buc Esență de vanilie Ulei pentru prăjit
Decor:
Zahăr 75 g Scorțișoară 1 linguriță
Mod de preparare:
Într-o cratiță puneți 250 ml de apă cu 60 g de unt și 40 g de zahăr. Amestecați.
Țineți pe foc cratița până începe sa fiarbă. Amestecați ocazional.
Dați deoparte. Adăugați 5 g de praf de copt stins cu 1 linguriță de zeamă de lămâie.
Apoi adăugați 300 g de făină, esență de vanilie și un praf de sare.
Amestecați cu o lingură până se omogenizează.
După ce aluatul a ajuns la temperatura camerei (aproximativ 10 minute) adăugați pe rând 3 ouă.
Integrați ouăle în compoziție amestecând bine cu lingura.
La final compoziția trebuie să fie ca o cremă mai groasă.
Puneți aluatul într-un poș cu dui stelat.
Lăsați aluatul să se odihnească pentru 15 minute.
Într-o tigaie puneți ulei de două degete și lăsați focul mediu spre mare.
Începeți să formați gogoșelele tăind aluat din poș cu o foarfecă la aproximativ 1 cm.
Rumeniți pe toate părțile.
Când sunt gata scoateți gogoșelele pe prosop de hârtie.
Într-o farfurie adâncă amestecați 75 g de zahăr cu 1 linguriță de scorțișoară. Amestecați.
Tăvăliți toate gogoșelele prin amestecul de zahăr cu scorțișoară.
Serviți mini churros sau gogoșele spaniole cu sos de ciocolată sau lapte condensat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.