Italienii prepara pastele cam
cu orice le trece prin cap. Si chiar functioneaza. Personal, imi plac
cam toate. Aceasta reteta, atunci cand sunteti in pana de idei, va recomand sa incercati si
aceste paste. Spaghete alla provenzale
- 350 g spaghete
- 1 ceapa mai mare, tocata marunt
- 400 g rosii proaspete (cam 2 rosii mari)
- 40 g ciuperci tocate nu foarte marunt
- 20 g unt
- circa 70 g masline negre, feliate
- 3 linguri ulei de masline
- parmezan ras (dupa gust)
Rosiile se oparesc 2-3 minute, pentru a se curata usor de coaja, apoi se pun intr-un bol si se strivesc.
Jumatate din ceapa se caleste in 2-3 linguri de ulei de masline, la foc mediu-mic, pana se inmoaie.
Se adauga rosiile, 1 lingurita de zahar si 1/2 lingurita sare.
Se acopera cu un capac si se lasa 10-15 minute la foc mediu-mic, amestecand ocazional, pana se ingroasa usor.
Intre timp, separat, se caleste restul de ceapa in cele 20 g unt.
Se adauga ciupercile si se lasa atat cat este nevoie pentru a se inmuia (depinde daca ati folosit ciuperci proaspete sau din conserva).
Odata acestea inmuiate, se pun si masline feliate si se mai lasa 1-2 minute.
Cat timp cele doua sunt pe foc rosiile si ciupercile, se pun si pastle la fiert in apa fierbinte cu o lingurita de sare.
Cand sunt gata, se scurg, insa nu foarte bine.
In momentul in care din ele mai picura doar foarte putina apa, le puneti inapoi in oala in care au fiert.
Se pastreaza deoparte si putin din apa in care au fiert.
Peste spaghete se pune sosul de rosii si se amesteca.
Ciupercile se pun direct in farfurie, peste spaghete.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.