Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Spaghete alla provenzale

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Italienii prepara pastele cam cu orice le trece prin cap. Si chiar functioneaza. Personal, imi plac cam toate. Aceasta reteta, atunci cand sunteti in pana de idei, va recomand sa incercati si aceste paste. 

Spaghete alla provenzale

Spaghete alla provenzale

Ingrediente:

  • 350 g spaghete
  • 1 ceapa mai mare, tocata marunt
  • 400 g rosii proaspete (cam 2 rosii mari)
  • 40 g ciuperci tocate nu foarte marunt
  • 20 g unt
  • circa 70 g masline negre, feliate
  • 3 linguri ulei de masline
  • parmezan ras (dupa gust)
Mod de preparare:

Rosiile se oparesc 2-3 minute, pentru a se curata usor de coaja, apoi se pun intr-un bol si se strivesc.

Jumatate din ceapa se caleste in 2-3 linguri de ulei de masline, la foc mediu-mic, pana se inmoaie. 

Se adauga rosiile, 1 lingurita de zahar si 1/2 lingurita sare. 

Se acopera cu un capac si se lasa 10-15 minute la foc mediu-mic, amestecand ocazional, pana se ingroasa usor.

Intre timp, separat, se caleste restul de ceapa in cele 20 g unt. 

Se adauga ciupercile si se lasa atat cat este nevoie pentru a se inmuia (depinde daca ati folosit ciuperci proaspete sau din conserva). 

Odata acestea inmuiate, se pun si masline feliate si se mai lasa 1-2 minute.

Cat timp cele doua sunt pe foc rosiile si ciupercile, se pun si pastle la fiert in apa fierbinte cu o lingurita de sare. 

Cand sunt gata, se scurg, insa nu foarte bine. 

In momentul in care din ele mai picura doar foarte putina apa, le puneti inapoi in oala in care au fiert. 

Se pastreaza deoparte si putin din apa in care au fiert.

Peste spaghete se pune sosul de rosii si se amesteca.

Ciupercile se pun direct in farfurie, peste spaghete.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!