Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Un preparat terifiant de gustos, bun de pregătit pentru Halloween, dar și în orice altă perioadă a anului. Chiftelele se pregătesc ușor, iar „mumificarea” lor este distractivă pentru că le vei putea da ce formă îți dorești.
Chiftele de pui mumificate |
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Mod de preparare
Pregăteşte aluatul
Pune într-un bol încăpător 400 g făină cernută, adaugă 1 ou, un praf de sare, 150 g smântână, 100 g unt și 10 g praf de copt.Frământă aluatul până când devine elastic.Presară puțină făină pe masă și întinde aluatul.Taie aluatul fâșii subțiri pentru a îmbrăca chiftelele mai târziu.Pregătește chiftelele
Taie bucăți 1 piept de pui.Pune bucățile de pui într-un robot de bucătărie și toacă-le cât mai mici.Dă 1 morcov pe răzătoare.Toacă 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 1 legătură de mărar și 1 legătură de pătrunjel.Amestecă pieptul de pui tocat, cu 1 ou, morcovul ras, ceapa, usturoiul și verdeața.Adaugă sare și piper.Înfășoară chiftelele în aluat
Modelează chiftelele în forme rotunde.Presară făină peste ele.Înfășoară chiftelele în fâșiile de aluat.Formează ochi pentru mumiile obținute cu ajutorul unor biluțe din aluat.Folosește mac pentru pupila ochilor.Gătește chiftele mumificate
Pune mumiile într-o tavă de cuptor, lăsând puțin spațiu între ele.Unge aluatul cu care ai înfășurat chiftelele cu un ou bătut.Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 45 de minute, sau până când se rumenesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.