Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Știm cu toții că bucătăria austriacă este un amalgam de gusturi, dar parcă nici un fel de mâncare nu se compară cu mâncarea preferată a împăratului Franz Josef, simplă dar cu un nume ciudat: Tafelspitz. Iată rețeta originală a acestui preparat.
Tafelspitz |
4 bucăți de rasol de vită,
4 morcovi,
2 rădăcini de păstârnac,
2-3 rădăcini de pătrunjel,
2 cepe,
o țelină.
Pentru sosul de mere și hrean :
3 mere,
2 vârfuri de linguriță cu hrean,
sare,
2 lingurițe cu lămâie.
Mod de preparare:
Se spală carnea și se pune la fiert în apă, iar când începe să fiarbă, se aruncă.
Se pune din nou în apă și se lasă la fiert la foc mic, aproximativ patru ore, iar la final se pun legumele, adică morcovii, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul țelină și două cepe nedecojite.
Se mai lasă o oră la fiert alături de legume.
Pentru a obține sosul:
Radeți merele și amestecați cu două lingurițe cu hrean ras și puțină zeamă de lămâie.Cartofii se dau pe răzătoare, apoi se trag în tigaie.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.