Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Rulouri de curcan si spanac

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Foile de lasagna proaspete, cumparate sau de casa, pot fi folosite in multe retete. Daca preparati in casa pastele, incercati sa dati aroma aluatului cu coriandru proaspat sau oregano.

Rulouri de curcan si spanac

Rulouri de curcan si spanac

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 tije de telina tocate marunt
  • 340 g carne de curcan tocata
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita faina
  • 3 rosii descojite si tocate
  • 1 lingura oregano proaspat tocat
  • 170 g foi de lasagna
  • 140 g firimituri de paine proaspata
  • 3 linguri branza parmezan rasa
  • sare si piper
  • fire de patrunjel proaspat, pentru ornat
Sos de spanac:
  • 2 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 170 g spanac tocat
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte semidegresat
  • nucsoara proaspat rasa

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200°C. 
 
Se incinge uleiul intr-o tigaie. 
 
Se adauga ceapa si telina si se gatesc 5 minute sau pana se moaie.
 
Se adauga carnea si usturoiul si se continua gatitul, amestecand pentru a sparge aglomerarile de carne, circa 5 minute sau pana cand carnea isi schimba culoarea. 
 
Se adauga faina, apoi rosiile, oregano si se asezoneaza, dupa gust. 
 
Se gateste 10 minute, amestecand ocazional.

Pentru lasagnele:

Intre timp, se fierb lasagnele 3-5 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente, dupa care se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. 

Se scurg pe un prosop, asezate pe un singur strat, dupa care se pun deoparte. 

Se adauga la mixtura de curcan circa trei sferturi din firimiturile de paine si se pune deoparte. 

Restul firimiturilor se pastreaza.

Pentru sosul de spanac:

se incinge uleiul intr-o craticioara mica si se caleste usturoiul 1 minut. 

Se adauga spanacul si se stir-fry 4 minute sau pana se moaie, dupa care se adauga faina. 

Treptat, se adauga laptele, amestecand constant, si se da in clocot. 

Se asezoneaza cu nucsoara proaspat rasa, sare si piper

 Asamblare:

Se intinde cam jumatate din spanac intr-un vas termorezistent adanc. 

Se asaza o foaie de lasagna peste acest sos. 

Se pune deasupra 1 lingura de mixtura de curcan, in mijlocul foii de lasagna, dupa care se ruleaza foaia ca sa inchida umplutura de carne. 

Se impinge apoi catre unul dintre capetele vasului. 

Se repeta operatia cu restul foilor de lasagna, umplandu-le si rulandu-le pe fiecare.

Se toarna restul de sos de spanac peste rulouri. 

Se amesteca restul de firimituri cu parmezan si se presara peste rulouri. 

Se coc 20-25 de minute, pana ce toppingul este crocant si rumenit. 

Se orneaza rulourile cu patrunjel.

 Servirea:

Se servesc imediat.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!