Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Foile de lasagna proaspete, cumparate sau de casa, pot fi folosite in multe retete. Daca preparati in casa pastele, incercati sa dati aroma aluatului cu coriandru proaspat sau oregano.
Rulouri de curcan si spanac |
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 tije de telina tocate marunt
- 340 g carne de curcan tocata
- 2 catei de usturoi pisati
- 1 lingurita faina
- 3 rosii descojite si tocate
- 1 lingura oregano proaspat tocat
- 170 g foi de lasagna
- 140 g firimituri de paine proaspata
- 3 linguri branza parmezan rasa
- sare si piper
- fire de patrunjel proaspat, pentru ornat
Sos de spanac:
- 2 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 catel de usturoi tocat
- 170 g spanac tocat
- 2 linguri faina
- 300 ml lapte semidegresat
- nucsoara proaspat rasa
Mod de preparare:
Se
incalzeste cuptorul la 200°C. Pentru lasagnele:
Intre timp, se fierb lasagnele 3-5 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente, dupa care se scurg si se clatesc sub jet de apa rece.
Se scurg pe un prosop, asezate pe un singur strat, dupa care se pun deoparte.
Se adauga la mixtura de curcan circa trei sferturi din firimiturile de paine si se pune deoparte.
Restul firimiturilor se pastreaza.
Pentru sosul de spanac:
se incinge uleiul intr-o craticioara mica si se caleste usturoiul 1 minut.
Se adauga spanacul si se stir-fry 4 minute sau pana se moaie, dupa care se adauga faina.
Treptat, se adauga laptele, amestecand constant, si se da in clocot.
Se asezoneaza cu nucsoara proaspat rasa, sare si piper
Asamblare:
Se intinde cam jumatate din spanac intr-un vas termorezistent adanc.
Se asaza o foaie de lasagna peste acest sos.
Se pune deasupra 1 lingura de mixtura de curcan, in mijlocul foii de lasagna, dupa care se ruleaza foaia ca sa inchida umplutura de carne.
Se impinge apoi catre unul dintre capetele vasului.
Se repeta operatia cu restul foilor de lasagna, umplandu-le si rulandu-le pe fiecare.
Se toarna restul de sos de spanac peste rulouri.
Se amesteca restul de firimituri cu parmezan si se presara peste rulouri.
Se coc 20-25 de minute, pana ce toppingul este crocant si rumenit.
Se orneaza rulourile cu patrunjel.
Servirea:
Se servesc imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.