Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mere umplute cu sunca pe varza

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Astazi am pentru voi niste mere umplute cu sunca si varza, gustoase foc! Incercatile!!! - si va pup pe toti si va multumesc pentru ca imi sinteti alaturi.

Mere umplute cu sunca pe varza

Mere umplute cu sunca pe varza

Ingrediente:

– 1 varza mare (alba sau rosie)

– 1 ceapa mare

– 2-3 linguri pasta de ardei

– 4 linguri unt sau ulei

– 250 ml. vin rosu sec

– 200 ml. apa

– 2 foi de dafin

– 1 lingurita chimen

– 1-2 cuisoare

– un varf de cutit scortisoara

– 2-3 linguri otet (de vin rosu)

– sare, piper

– 250 g. bacon afumat cubulete (sunca)

– 4 mere mari

Mod de preparare:

Se curata varza, se taie sferturi si se toaca. 

Se curata ceapa, se spala, se toaca si se caleste in unt sau ulei. 

Se adauga pasta de ardei si sare, piper dupa gust. 

Se adauga varza si vinul impreuna cu apa; se amesteca bine. 

La final se pun mirodeniile si otetul. 

Se lasa sa fiarba totul timp de 40 de minute, cu capac.

Cuptorul se incinge la 180 grade C (foc potrivit). 

Varza calita se aseaza intr-o tava. 

Se spala merele si se taie capacelele de pe fiecare. 

Se scobesc merele cu grija, lasand baza si o margine de cca. 1 cm. 

Se umplu apoi cu cubuletele de sunca (doar 150 g.) si se aseaza pe varza. 

Se presara varza cu restul de sunca (100 g.). 

Se aseaza capacele merelor, se acopera tava cu folie de Al. sau cu un capac, si se da totul la cuptor timp de cca. 35 de minute.

Se scoate apoi capacul sau se inlatura folia si se mai coace inca 15 minute, la 200 g C (foc mare), ca sa se rumeneasca.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!