Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Aromat cu capere, masline si vin, acest preparat exotic este foarte usor de pregati.
Lavrac gatit in vin cu fenicul |
- 125 g fenicul
- 2 esalote, tocate marunt (sau jumatate cantitate ceapa de apa)
- 500 g fileuri de lavrac (sau chefal)
- sare si piper negru
- 1 lamaie verde
- 2 linguri capere
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- 6 masline negre, fara samburi, tocate marunt
- un praf de boia
- 150 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Se
incalzeste cuptorul la 220°C. Se curata feniculul pastrandu-se frunzele
exterioare pentru ornare.
Restul se toaca fin.
Se aranjeaza feniculul
taiat intr-o cratita mare, in care sa incapa si pestele pe un singur
strat.
Se adauga esalotele si pestele.
Se potriveste de sare si piper
dupa gust.
Se
pastreaza cateva fasii de coaja de lamaie pentru ornare, iar restul se
rade.
Se presara caperele, usturoiul, maslinele, boiaua si coaja de
lamaie peste peste.
Pe deasupra se toarna vinul.
Se
acopera vasul cu un capac sau cu folie si se coace la cuptor 20 de
minute sau pana cand carnea devine opaca si se faramiteaza usor.
Se
serveste fierbinte, ornat cu frunze de fenicul, coaja de lamaie verde si
boia.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.