Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ingrediente:
Ciorba de pui cu tarhon nu am mai mancat de o vesnicie si asta din cauza ca tarhonul se gaseste foarte dificil. Imi place enorm parfumul si gustul lui, asa ca am facut o delicioasa ciorba de pui cu tarhon.
Daca sunteti amatori de ciorbe va recomand si retete clasice, traditionale, usor de facut.
Ciorba de pui cu tarhon |
- 500-600 g pui (pulpe/piept)
- 1-2 linguri ulei
- 1 ceapa
- 1 morcov mediu
- tarhon in otet
- 2 galbenusuri
- 3-4 linguri smantana/iaurt
- 2-3 linguri de otet din borcanul de tarhon
- sare
- 2-3 l apa calda
Mod de preparare:
Taiem puiul in bucati, le spalam si le stergem cu hartie absorbanta de bucatarie.Tocam ceapa marunt si morcovul in mici cubulete.
Punem in oala in care vom face ciorba, 1-2 linguri de ulei.Adaugam bucatile
de pui si le calim cca 3-4 minute.
Cand puiul si-a schimbat culoarea,
adaugam ceapa tocata si patratelele de morcov.
Amestecam bine si le mai
lasam pe foc inca 2-3 minute
Adaugam apa calda peste pui si legume, acoperim oala cu capac si lasam ciorba sa fiarba pana cand puiul este complet patruns.
Scoatem
bucatile de pui din ciorba, curatam carnea de pe oase si o taiem in
bucatele potrivite pe care le adaugam din nou in ciorba.
Stingem focul si lasam ciorba sa se linisteasca putin.
Intr-un
vas separat, amestecam 2 galbenusuri cu 4 linguri de smantana sau
iaurt.
Turnam peste acest amestec 1-2 polonice de supa.
Amestecam bine
si il varsam in oala cu ciorba.
La sfarsit, adaugam tarhonul (dupa gust) si 2-3 linguri de otet din borcanul cu tarhon.
Acoperim oala cu capac si o lasam acoperita cca 15-20 minute.
Servim ciorba cu pofta pentru ca este delicioasa!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.