Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tort cu Oreo si ciocolata

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Tortul cu Oreo si ciocolata este un tort fin, cu arome potrivite, texturi cremoase si crocante care se completeaza de minune!

Cum e biscuitul Oreo in crema? Pai zici ca acolo era de-o viata.

Un tort fara prea mult zahar (doar in blat si frisca) cu multa ciocolata si mascarpone.

Tort cu Oreo si ciocolata
Tort cu Oreo si ciocolata

Ingrediente:

Pentru un blat – se vor face 3 blaturi cu diametrul de 22 cm

  • 2 oua (6 oua total)
  • 50 g zahar (150 g zahar total)
  • 50 g faina (150 g faina total)
  • 10 g cacao (30 g cacao total)
  • un varf cutit sare

Sirop

  • 4 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • 50 ml Amaretto

Crema de ciocolata cu lapte

  • 200 g ciocolata cu 40-50% cacao
  • 200 ml frisca neindulcita (Pilos am folosit eu, cu 30% grasime)
  • o lingura unt
  • 200 g mascarpone

Crema de ciocolata alba

  • 200 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca neindulcita Pilos
  • o lingura unt
  • 200 g mascarpone

Pentru ornat tortul – crema de frisca

  • 400 ml frisca neindulcita – am pus LaDorna
  • 100 g mascarpone
  • un plic intaritor pentru frisca
  • 3 linguri zahar

Glazura

  • 100 g ciocolata cu 54% cacao
  • 100 ml frisca neindulcita
  • o lingurita unt

In plus – 2 pachete mari Oreo Clasic sau Oreo cu crema de ciocolata

pepite de ciocolata

Mod de preparare:

Mixam ouale, intregi, pana se omogenizeaza, apoi adaugam zaharul si putina sare. Mixam pentru 5 minute, pana cand amestecul si-a dublat volumul si e foarte pufos.

Adaugam faina amestecata cu cacaua si omogenizam cu o lingura de jos in sus, miscand in acelasi timp, circular vasul. Pregatim o tava rotunda cu diametrul de 22 cm, punem hartie pentru copt (doar pe fund, nu si pe laterale) turnam amestecul si nivelam.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade, pentru 15 minute sau pana cand e trecut testul cu scobitoarea.

Lasam sa se racoreasca, desprindem de peretii tavii si scoatem usor, apoi trecem, pe rand, la prepararea celorlalte 2 blaturi.

Le lasam deoparte.

Sirop

Caramelizam zaharul pana cand capata culoarea chihlimbarului.

Stingem cu apa rece si lasam la fiert pentru 3-4 minute la foc mic. Oprim focul si adaugam Amaretto.

Crema de ciocolata cu lapte.

Punem intr-un vas frisca si o aducem la punctul de fierbere. Oprim focul, adaugam ciocolata tocata bucatele si lasam 2-3 minute, apoi amestecam energic cu un tel mic, pana la omogenizare, iar intre timp adaugam si untul.

Lasam sa se racoreasca, apoi dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

De la rece o scoatem si-o mixam pentru 30 secunde, apoi adaugam mascarpone, mixam usor la inceput, apoi energic, pana cand crema devine ferma – Atentie la mixat, sa va opriti la timp, sa nu transformati crema in unt sau s-o taiati!

Crema de ciocolata alba.- procedam exact ca la crema de ciocolata cu lapte.

Asamblare:

Desfacem unul dintre pachetele de biscuiti Oreo si desprindem crema. Rupem biscuitii in bucatele mici.

Pregatim un platou pe care punem unul dintre blaturi si montam un inel de tort inalt (ajuta sa lipiti pe interior folie de acetat sau hartie pentru copt.

Insiropam primul blat cu 1/3 din sirop si intindem crema de ciocolata cu lapte uniform.

Asezam al doilea blat si insiropam. In crema alba incorporam jumatate din cantitatea de bucatele de biscuit Oreo, apoi intindem crema peste blat si nivelam.

Asezam al treilea blat, insiropam, apoi dam tortul la rece pentru 2 ore.

Intre timp mixam ingredientele pentru crema de frisca, initial la viteza mica, apoi marim viteza,  pana cand capata consistenta ferma. Oprim 4 linguri de crema pentru avelinele de la decor.

Scoatem tortul de la rece, ridicam inelul si desprindem folia de acetat. Imbracam tortul uniform in crema de frisca, il dam la rece si ne ocupam de glazura.

Topim pe baie de abur sau la foc mic, mic ingredientele, apoi lasam glazura sa se racoreasca. Cand este doar usor calduta o turnam usor pe mijlocul tortului, iar cu o spatula o distribuim uniform lasand sa se prelinga si pe laterale.

Cand glazura e rece (dam la frigider 15 minute) spritam 8 aveline deasupra si punem usor peste fiecare cate un biscuit Oreo.

La baza decoram fie cu pepite de ciocolata, fie cu bucatelele de biscuit ramase.

Pastram tortul la rece si-l scoatem din frigider cu 15-20 minute inainte de servire.

Ma gasesti pe facebook la – Retete si gust

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!