Încă nu am descoperit un orez care să-mi placă mai mult decât cel
cu ciuperci. Prin urmare, atunci când m-am trezit cu această situație la ușă, am uitat de orice planuri de testat rețete noi.Orez cu ciuperci
- 330g ciuperci
- 3 căței de usturoi
- 5 crenguțe de cimbru
- 110g ceapă
- 100g unt
- 130ml vin alb
- 200g orez
- 1 litru supă de legume
- 2 linguri de ulei de măsline
- 50g parmezan, ras
- sare și piper proaspăt râșnit
Mod de prerarare:
Cu ajutorul unui cuțit curăță cotorul ciupercilor, apoi cu o pensulă de bucătărie îndepartează impuritățile de pe pălăriile ciupercilor. Dacă pălăriile nu se curață suficient de bine le poți șterge cu un prosop umed din bumbac.
Taie ciupercile în cuburi. Curăță și toacă ceapa mărunt.
Într-o tigaie încăpătoare, pune uleiul de măsline împreună cu ceapa și călește-o la foc mediu, până când aceasta se înmoaie. Adaugă orezul în tigaie și gatește încă aproximativ 2-3 minute, până ce boabele devin sticloase. Toarnă vinul în tigaie (ăsta e momentul în care detectorul de gaze o să se gândească să se afirme) și amestecă până ce acesta e absorbit.
Cu ajutorul unui polonic, începe să torni supa și să gătești amestecând,
așteptând să se absoarbă tot lichidul. Apoi mai torni unul, iar
amesteci, iar se absoarbe, iar adaugi – și tot așa, până rămâi fără supă.
Gustă orezul după vreo 20 de minute de când l-ai pus tigaie – trebuie să fie al dente. Dacă ți se pare că mesteci grăunțe, mai insistă cu supa. Când e aproape gata, încinge într-o tigaie 1 lingură generoasă de unt, adaugă ciupercile și gătește-i până când încep să prindă culoare. Adaugă frunzele de cimbru, cățeii de usturoi zdorbiți, asezoanează cu sare și piper apoi oprește sursa de caldură.
Când orezul este gata, adaugă untul
rămas, parmezanul ras, sare, piper proaspăt râșnit, încorporează ciupercile și amestecă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.