Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pulpe de pui pe pat de ciuperci si cartofi, la cuptor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pe cât de simplu, pe atât de gustos este puiul la cuptor. Eu prefer pulpele deoarece, spre deosebire de piept, carnea este mai suculentă! Și pentru ca să fie cât mai fragedă, carnea va fi pusă la marinat, de cu seară!

Pulpe de pui pe pat de ciuperci si cartofi, la cuptor

Pulpe de pui pe pat de ciuperci si cartofi, la cuptor

INGREDIENTE:

  • 2 pulpe de pui, întregi
  • 6 bucăți ciuperci champignon (cca 250-300 g)
  • 4 cartofi mai mari
  • 4-5 linguri suc de roșii
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță oțet balsamic (opțional)
  • 1 lingură zeamă de lămâie (opțional)
  • coajă de lămâie ecologică (opțional)
  • oregano sau cimbru, după gust
  • piper după gust
  • sare după gust
  • boia de ardei dulce (sau iute), după gus
  • verdeață de mărar sau pătrunjel, tocată mărunt

MOD DE PREPARARE:

Cu o seară înainte 

Curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două.

Pregătire marinadă. 

Punem într-un vas (nu din metal!): 4-5 linguri suc de roșii (sau pastă de roșii diluată cu apă!), 4 linguri ulei și condimentele (sare, piper, boia, chimen, oregano după gust) și le amestecăm bine până ce compoziția se omogenizează. Pentru acidulare stoarcem și zeamă de la un sfert de lămâie și mai punem și o linguriță de oțet balsamic. Pentru un plus de aromă răzuim puțină coajă de lămâie ecologică. Zdrobim 4-5 căței de usturoi, îi tăiem mărunt, îi adăugăm la marinadă și amestecăm bine.

Punem 2-3 linguri de marinadă pe fundul unui vas de plastic, așezăm pulpele iar deasupra turnăm restul de marinadă. Acoperim vasul cu un capac sau îl întroducem într-o pungă de plastic și o legăm. Dăm vasul la frigider până a doua zi când vom găti pulpele, la cuptor! Marinada va frăgezi carnea iar gusturile se vor întrepătrunde!

A doua zi 

Curăţăm cartofii, îi spălăm bine și îi tăiem felii, nu prea groase. Curățăm ciupercile și le spălăm sub jet de apă rece după care le scurgem de apă. Feliile de cartofi și ciupercile le aşezăm pat într-un vas termorezistent (de yena), cu capac și presărăm cu verdeață. Dacă nu avem vas de yena, folosim un vas metalic, sau chiar cratiţă. Pudrăm cu sare, piper și boia de ardei, după gust și cu orice alte plante aromatice ne place (oregano, cimbru uscat, etc.). Pe acest pat așezăm pulpele iar deasupra turnăm marinada. Ciupercile lasă zeamă care dă o aromă deosebită atât cartofilor cât și pulpelor.

Punem capacul și dăm la cuptor pentru 40-45 minute. Din când în când deschidem cuptorul şi stropim carnea cu sosul din vas. Îndepărtăm capacul și mai lăsăm 10-15 minute pentru ca să se rumenească. Dacă ne place mai rumen, putem să lăsăm mai mult timp, la cuptor. E gata când e rumenită cât de mult ne place , iar furculiţa intră cu uşurinţă în carne. Când este gata, scoatem din cuptor și presărăm deasupra mărar sau pătrunjel verde, tocat mărunt.

Poftă bună!

SFAT:

Dacă nu aveți vas yena cu capac, puteți folosi o cratiță cu capac sau tavă acoperită cu folie de aluminiu, pentru ca să se rumenească.

Dacă vă place folosiți boia de ardei iute.

Puteți condimenta cu ce vă face plăcere şi să folosiți orice verdeţuri şi ierburi aromatice, după poftă.

Dacă doriți, puteți servi alături și murături sau orice salată vă place.

Puneți carnea în marinadă și ea se va frăgezi şi se va umple de aromele minunate ale marinadei în care a stat.

Periodic deschidem cuptorul şi stropim carnea cu sosul din vas, ca să nu se usuce.

E gata când e rumenită cât de mult vă place, iar furculiţa intră cu uşurinţă în carne.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!