Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Rulouri din foi de napolitana sau minioane

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Rulouri din foi de napolitana sau minioane: un desert foarte usor de facut, fara coacere si foarte gustos. O reteta pas cu pas. Pe blogul Ginei Bradea puteti gasi multe alte retete de dulciuri, cel putin la fel de delicioase si usor de facut precum aceasta reteta de minioane.

Rulouri din foi de napolitana sau minioane

Rulouri din foi de napolitana sau minioane

Ingrediente

  • -150 gr zahar
  • -6 galbenusuri
  • -150 gr nuca prajita
  • -esenta vanilie
  • -250 gr unt
  • -4 foi de napolitana de dimensiunea 30/16 cm
  • -200 gr ciocolata fondente: (100 gr ciocolata rasa si 100 gr ciocolata topita)
  • -alune, fistic, nuca prajita, nuca de cocos se decoreaza cu ceea ce va place.

    Mod de preparare

    Galbenusurile se mixeaza cu zaharul se adauga untul, esenta vanilie si se fierbe a bain marie pentru 10 minute amestecand continuu.

    Dupa ce se ia de pe foc se adauga nuca prajita maruntita si ciocolata rasa.

    Se amesteca pana se incorporeaza.

    Pentru foile de napolitana pentru minioane se procedeaza astfel:

    Se uda si se storc foarte bine 4 servete de bucatarie.

    Se aseaza foile de napolitana intre servetele de bucatarie ude pentru a se inmoia si a deveni maleabile pentru a le putea rula.

    Atentie, nu trebuie sa se inmoaie foile foarte rau pentru ca se rup.

    Se imparte crema obtinuta in 4 si se pune pe cele 4 foi de napolitana, apoi se ruleaza fiecare foaie de napolitana.

    Vom obtine 4 rulouri pe care le punem in frigider pentru 30 minute, dupa care le taiem in bucati de 6-7 cm.

    Pentru glazura 

    Se topesc 100 gr ciocolata, cu 2 linguri ulei.

    Se trec capetele mini rulourilor prin ciocolata si se decoreaza cu ceea ce va place nuci, nuca de cocos, alune sau fistic.

    Se pun rulourile pe un gratar si se pun la frigider pana se intareste glazura.

    Asta este totul, reteta de minioane este gata. Va invit cu drag si pe voi sa o incercati si de abia astept sa reveniti si sa spuneti cum a iesit reteta.

    Spor la gatit si Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!