Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Rulouri din foi de napolitana sau minioane: un desert foarte usor de facut, fara coacere si foarte gustos. O reteta pas cu pas. Pe blogul Ginei Bradea puteti gasi multe alte retete de dulciuri, cel putin la fel de delicioase si usor de facut precum aceasta reteta de minioane.
Rulouri din foi de napolitana sau minioane |
- -150 gr zahar
- -6 galbenusuri
- -150 gr nuca prajita
- -esenta vanilie
- -250 gr unt
- -4 foi de napolitana de dimensiunea 30/16 cm
- -200 gr ciocolata fondente: (100 gr ciocolata rasa si 100 gr ciocolata topita)
- -alune, fistic, nuca prajita, nuca de cocos se decoreaza cu ceea ce va place.
Mod de preparare
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul se adauga untul, esenta vanilie si se fierbe a bain marie pentru 10 minute amestecand continuu.
Dupa ce se ia de pe foc se adauga nuca prajita maruntita si ciocolata rasa.
Se amesteca pana se incorporeaza.
Pentru foile de napolitana pentru minioane se procedeaza astfel:
Se uda si se storc foarte bine 4 servete de bucatarie.
Se aseaza foile de napolitana intre servetele de bucatarie ude pentru a se inmoia si a deveni maleabile pentru a le putea rula.
Atentie, nu trebuie sa se inmoaie foile foarte rau pentru ca se rup.
Se imparte crema obtinuta in 4 si se pune pe cele 4 foi de napolitana, apoi se ruleaza fiecare foaie de napolitana.
Vom obtine 4 rulouri pe care le punem in frigider pentru 30 minute, dupa care le taiem in bucati de 6-7 cm.
Pentru glazura
Se topesc 100 gr ciocolata, cu 2 linguri ulei.
Se trec capetele mini rulourilor prin ciocolata si se decoreaza cu ceea ce va place nuci, nuca de cocos, alune sau fistic.
Se pun rulourile pe un gratar si se pun la frigider pana se intareste glazura.
Asta este totul, reteta de minioane este gata. Va invit cu drag si pe voi sa o incercati si de abia astept sa reveniti si sa spuneti cum a iesit reteta.
Spor la gatit si Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.