Pui Picatta |
- 600 g piept de pui dezosat
- 40 g faina
- 20 g parmezan ras
- 2 - 3 linguri capere
- zeama de la jumatate de lamaie
- 150 ml vin alb demi-sec
- 20 g unt
- 3 - 4 linguri ulei pentru prajit
- 1 lingurita patrunjel tocat fin
- sare, piper, rozmarin (optional)
Mod de preparare:
Taiem pe jumatate bucatile mai groase din pieptul de pui, similar cum procedam pentru snitele.
Batem, cu ciocanul de snitele, puiul asezat intre folii de film alimentar, pentru a proteja carnea care se poate rupe usor.
Condientam cu sare si piper.
Amestecam faina cu parmezanul ras si cu putin rozmarin uscat.
Dam fiecare bucata de pui prin acest amestec, scurutam surplusul si prajim in uleiul incins.
AtentieȘ
Nu
aglomerati tigaia, pentru ca altfel carnea mai mult se fierbe decat sa
se rumeneasca, asa ca e mai bine sa le prajiti in mai multe transe.
Cand tot puiul este gata, turnam in tigaie vinul, zeama de lamaie si caperele scurse.
Fierbem cateva minute, pana cand sosul scade la jumatate, dupa care dizolvam untul si sosul este gata.
Adaugam
patrunjelul tocat marunt si turnam sosul peste bucatile de carne.
Sosul fiind acrisor si cremos se potriveste foarte bine cu carnea de pui, aceasta mancare simpla ajungand rapid in topul preferatelor noastre.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.