Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Homarul este una dintre cele mai apreciate delicatese când vine vorba de fructe de mare, putând fi pregătit cu ușurință și acasă.
Carnea de homar este săracă în calorii, dar are multe grăsimi sănătoase, precum și vitaminele. Homarul este perfect pentru persoanele care urmează diete pescatariene.
Homar |
- 2 homari congelați
- 2 cepe mari
- 1 cățel usturoi
- 50 ml ulei
- 100 g unt
- 10 g sare
- 5 g piper
Mod de preparare
- Lasă homarii la dezghețat în frigider, cel puțin opt ore.
- Homarii dezghețați se spală și se usucă gentil cu prosoape de hârtie.
- Desprinde cleștii homarilor și sparge-le coaja prin batere cu un cuțit. Scoate din ei carnea și las-o deoparte.
- Taie corpul homarului pe linia mediană, bate picioarele cu un cuțit și scoate carnea.
- Lasă deoparte cozile homarului, iar mijlocul său aruncă-l.
- Pune uleiul la încins într-o tigaie.
- Taie ceapa și usturoiul mărunt, iar apoi se adaugă în uleiul încins.
- După ce ceapa se înmoaie puțin, se adaugă cozile de homar și se prăjesc aproximativ cinci minute.
- Pune restul homarului în tigaie și amestecă bine.
- Adaugă untul și condimentele și mai lasă totul să se prăjească pentru maxim cinci minute.
- Servește homarul alături de o garnitură delicioasă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.