Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Imi place friptura de porc dar nu reusesc sa o prepar asa cum o tineam eu minte de pe vremuri .In macelariile din zona poti gasi bucati de fleica portionate denumite generic ,, friptura de porc ''. Am preparat o fripturica tineam cont de pontul cu tinerea carnii cateva ore in lapte , pentru fragezire .
Fleica de porc cu cartofi la tava |
- 1.5 kg felii fleica de porc cu tot cu soric
- 1.5 kg cartofi
- 1 cana lapte
- 6 catei usturoi
- 1 lingurita rasa de cimbru macinat
- 1 lingurita pasta iute de ardei [ Eros Pista ]
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
Bucatile de fleica se sareaza si se punintr-un vas. Peste ele se toarna laptele si se da la rece de seara pana dimineata .
Cartofii se curata, se spala si se taie jumatati sau sferturi si se pun intr-o tava .Puneti peste cartofi 300 ml apa .
Usturoiul se curata si se da prin presa de usturoi .
Amestecati usturoiul cu sare, pasta de ardei si cimbru macinat .
Carnea se scurge de lapte si se unge cu mix-ul cu usturoi .
Asezati carnea deasupra cartofilor, acoperiti cu folie de aluminiu [sau capac si dati la cuptor o ora.
Dupa aceasta indepartati folia si lasati friptura sa se rumeneasca .
Serviti fleica cu cartofi insotita de salata sau muraturile preferate .
SFAT:
Fleica prin coacere va eliberea grasime si nu mai este nevoie de ulei sau untura .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.