Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Este gatita si condimentata cum trebuie, o mananc cu placere. Avand in vedere crusta uniforma, crocanta si aurie a ciocanelelor, ci sunt coapte, cu doar cate un strop de ulei adaugat pe deasupra fiecarei bucati de carne de pui. Astfel pregatite, sunt mult mai sanatoase decat cele prajite in ulei, iar gustul este absolut minunat.
Ciocanele de pui pane la cuptor |
- 8 ciocanele pui
- 2 oua medii
- 60 ml lapte
- 70 g pesmet fin
- 70 g parmezan ras
- 15 g malai fin
- 1 lingurita oregano uscat
- ½ lingurita boia dulce/afumata
- ½ lingurita mica sare
- ½ lingurita mica piper
- ulei de masline/arahide/floarea soarelui
Mod de preparare:
- Spalam ciocanelele de pui si le stergem foarte bine.
- Intr-un vas sau farfurie adanca punem ouale si laptele si le amestecam cu furculita pana la perfecta omogenizare.
- Intr-o farfurie separata, amestecam pesmetul, parmezanul ras, malaiul fin, oregano, boiaua, sarea si piperul.
- Trecem copanele intai prin amestecul de oua si lapte si apoi le tavalim bine, pe toate partile, prin amestecul de pesmet si parmezan.
- Asezam ciocanelele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le stropim, pe fiecare cu cate un sfert de lingurita de ulei de masline/arahide/floarea soarelui.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 45 de minute, sau pana cand sunt perfect rumene iar lichidul care iese din bucatile de carne este transparent. In timpul coacerii, nu vom intoarce ciocanelele de pe o parte pe cealalta.
- Mancam cu pofta. Sunt delicioase!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.