Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Astazi vin cu o reteta care de mult tot sta pe lista de asteptare.
Preparatul pe care vreau sa-l prezint, se numeste Mátrai borzaska si
este un snitel unguresc foarte -foarte bun ! Cu siguranta, unii dintre
voi l-au si gatit si l-au si mancat si care poate, sa-mi dea dreptate.
Sa trecem la treaba!
Matrai borzoska - snitel unguresc |
- 6 cotlete de porc fara os (puteti alege alta carne)
- 3 cartofi mari
- 2 oua
- 1 lingura cascaval ras
- 2 linguri smantana
- 2-3 linguri faina
- 2 catei usturoi
- sare
- piper
- pentru sos :
- 6 linguri smantana
- 4 catei usturoi
- ulei pentru prajit
- cascaval pentru ras
MOD DE PREPARARE:
Carnea se bate bine cu un ciocan de bucatarie, se sareaza si se pipereaza, se da la rece pentru a 2 a zi. Se poate prepara si in aceeasi zi, insa ar trebui sa stea macar o ora la odihnit. In urmatoarea zi, scoatem carnea.
Intre timp, pregatim compozitia. Spalam cartofii, ii curatam de coaja si ii dam prin razatoarea mare, adaugam oul, usturoiul dat prin razatoarea mica, cascavalul ras, smantana si amestecam. In functie de cat de aposi sunt cartofii, adaugam faina, cam 2-3 linguri.
Atentie:
- aluatul trebuie sa fie un pic mai gros decat cel de clatite. Daca e prea subtire, mai adaugati un pic de faina.
Intr-o tigaie incapatoare, turnati uleiul. Lasam sa se incalzeasca bine, apoi luam fiecare cotlet si-l trecem prin faina, prin aluat, pe ambele parti si cu ambele maini, il punem in tigaie. Il prajim pe ambele parti, la foc iute, apoi il transferam pe un servet absorbant de bucatarie. La fel procedam si cu celelelte bucati de carne.
Sosul il pregatim din usturoi pisat si smantana, cu sare si piper dupa gust.
Se serveste snitelul, cu o lingura de sos deasupra si cu cascaval ras, alaturi de o garnitura de legume, orez, cartofi prajiti sau cu ce va place, cu un vin rosu unguresc.
Borzaska e gata ! Sa va fie cu folos!
SFAT:
In urmatoarea zi, se scoate carnea din frigider si se lasa sa ajunga cat mai aproape de temperatura camerei. Astfel, carnea va fi facuta mai bine.
De preferat, cartofii sa fie roz
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.