Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Cheesecake fara coacere, atat de bun si de rapid de facut, este prajitura noastra preferata in zilele calde de vara. Nici nu va mai spun de cate ori aceasta prajitura cu branza, fara coacere, m-a scos din incurcatura atunci cand aveam cate o masa de organizat.
Cheesecake fără coacere cu dulceață de afine |
- 250 g biscuiti
- 100 g unt topit rece
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita rasa scortisoara macinata
Crema:
- 250 g branza mascarpone
- 200 ml smantana naturala pentru frisca
- 60 g zahar pudra
- 3 linguri lapte
- 8 g gelatina foi
Topping:
- 1 borcan dulceata de afine
- 2 linguri apa
- 4 g gelatina foi
Mod de preparare:
Punem în robot biscuiții, adăugăm untul topit rece, cacaua și scorțisoara măcinată. Mixăm până când obținem o consistență omogenă.
Fixăm cercul de cofetărie pe un platou, adăugăm compoziția blatului și o presăm bine cu o lingură până obținem un strat compact și uniform.
Punem blatul în frigider pentru cca 30 de minute.
Crema:
Punem foile de gelatină într-un vas sau farfurie adâncă și le acoperim cu apă rece. Le lăsăm la înmuiat 10 minute.
Punem brânza mascarpone într-un vas, adăugăm zahărul pudră și mixăm până devine cremoasă (cca 2-3 minute).
Mixăm smântâna naturală pentru frișcă (smântâna trebuie să fie foarte rece, așadar o ținem în frigider pentru minim 2 ore înainte de a o mixa) până capătă o consistență cremoasă, nu mai mult.
Adăugăm frișca peste mascarpone și amestecăm până la omogenizare.
Încălzim, pe foc mic, 3 linguri de lapte, stingem focul și adăugam foile de gelatină stoarse foarte bine. Amestecăm până când gelatina este complet dizolvată.
Punem peste gelatină, 2-3 linguri din crema de frișcă și mascarpone și amestecăm bine, apoi adăugăm amestecul obținut în vasul cu cremă de mascarpone și frișca rămasă.
Amestecăm până la omogenizare.
Scoatem din frigider blatul de biscuiți și adăugăm umplutura de mascarpone și frișcă.
O nivelăm cu grijă și introducem din nou cheesecake-ul în frigider pentru minim 60 de minute.
Topping:
Punem foile de gelatină la înmuiat, într-o farfurie adâncă plină cu apă rece, pentru 10 minute.
Punem dulceața de afine într-o crăticioară, adăugam apă și amestecăm.
O fierbem cca 2-3 minute pe foc mic, apoi stingem focul și adăugăm foile de gelatină bine stoarse.
Amestecăm până cand gelatina este complet topită. Lăsăm dulceața să se răcească complet, apoi o adăugăm pe deasupra deliciosului nostru cheesecake.
Punem din nou cheesecake-ul în frigider, pentru cca 1-2 ore, sau până când stratul de dulceață s-a întărit.
Îl feliem și servim cu multă poftă, este un desert de vară fabulos! Vă aștept să îl încercați.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.