Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorba de porc cu ciuperci

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Nu mancam ciorba de burta decat, poate, o data pe an, dar atunci o mancam cu mare pofta! Astazi insa va aduc o alta varianta a ei, o ciorba de porc cu ciuperci, total nepretentioasa dar absolut gustoasa. O ciorba de burta, de porc, aveti varianta vegetariana.

Ciorba de porc cu ciuperci

Ciorba de porc cu ciuperci

Ingrediente:

– 1 kg. oase de porc ( cu carne)

– 500 g. ciuperci

– 4 morcovi

– 2 radacini mici patrunjel

– 1 pastarnac

– 1/2 radacina telina

– 1 gulie (optional)

– 1 ceapa mare

– 3 litri apa rece

– 1 lingura rasa de sare

– 5-6 catei de usturoi

– 2 galbenusuri

– 150 g. smantana

– sare, piper

– otet sau zeama de lamaie, dupa gust

Mod de preparare:

Se spala bine oasele de porc si se pun la fiert in apa rece cu o lingura sare, la foc moderat. Se indeparteaza spuma care se formeaza la inceputul fierberii si se adauga legumele curatate, spalate si taiate pe jumatate (ca la supa). Se lasa la fiert pana cand se inmoaie. Si ele, si carnea

Se strecoara apoi supa, iar carnea se marunteste. Se pune supa ramasa pe foc intr-o alta oala.

Se curata si se spala bine ciupercile; se oparesc intr-o oala cu apa si putina sare, care da in clocot, timp de cca. 2 minute (apa in care au fiert se arunca). Se scurg intr-o strecuratoare, se trec prin jet de apa rece si se taie fasii late de 1 cm. Se pun apoi in supa si se fierb impreuna 30-40 de minute (cu capac).

La final, se pune carnea, se potriveste de sare si piper si se adauga usturoiul zdrobit.

Se stinge focul si se lasa ciorba sa stea 1-2 minute. Se bat galbenusurile cu smantana si se amesteca cu un polonic de ciorba fierbinte; se amesteca bine si se toarna in oala mare cu ciorba (in felul asta, nu va exista riscul ca smantana sa se taie).

Se drege ciorba cu otet sau zeama de lamaie si se acopera cu un capac. Inainte de a aduce ciroba la masa, se poate presara putin patrunjel tocat.

E nemaipomenit de buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!