Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Kaiserschmarrn clatite pufoase austriece

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Kaiserschmarrn clatite austriece pufoase rupte in bucatele. Clatitele austriece maruntite se numarau printre deserturile preferate ale imparaturui Franz Joseph. Preparare pas cu pas si ingrediente pentru clatite pufoase cu stafide si zahar pudra.

Kaiserschmarrn clatite pufoase austriece

Kaiserschmarrn clatite pufoase austriece

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 75 g faina
  • 50 ml lapte
  • 50 ml smantana naturala lichida pentru frisca
  • 25 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat/ 1 pastaie de vanilie (doar semintele)
  • 15 g unt (pentru prajit)
  • 30 g stafide inmuiate in 2 linguri de rom
  • un varf cutit sare
  • zahar pudra vanilat (pentru pudrat)
  • gem de afine/caise/prune (pentru servit clatitele)

Din ingredientele de mai sus obtineti o clatita de 26 cm Ø, groasa de cca 3-4 cm. Este suficienta pentru doua persoane sau pentru o singura persoana mai pofticioasa. Daca sunteti fani clatite pufoase, dublati gramajul ingredientelor.

Mod de preparare:

  • Pentru inceput, punem stafidele intr-un vas micut si adaugam romul. Daca nu aveti sau nu doriti sa folositi rom, il puteti inlocui cu esenta de rom. Lasam stafidele la inmuiat cca 15 minute.
  • Separam albusurile de galbenusuri si le punem in doua vase separate.
  • Intr-un vas, amestecam galbenusurile cu faina cernuta, apoi adaugam laptele, smantana lichida, zaharul si plicul de zahar vanilat. Adaugam stafidele in aluat. Amestecam pana cand obtinem o crema omogena.
  • Intr-un vas separat, punem albusurile si un varf de cutit de sare. Le mixam pana nu mai cad de pe paletele mixerului.
  • Incorporam cu mare grija albusurile in aluatul de clatite, amestecand de jos in sus.
  • Punem untul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic. In momentul in care untul s-a topit, adaugam aluatul de clatita.
  • Prajim clatita cca 2-3 minute sau pana cand observam ca suprafata s-a umplut de mici basicute.
  • In acest moment taiem clatita in patru bucati. Intoarcem bucatile pe cealalta parte si le mai prajim inca 1-2 minute. Dupa 1-2 minute, taiem bucatile de clatita, direct in tigaie, in bucatele mai mici, neregulate. Putem sa folosim un cutit sau chiar o furculita pentru maruntirea clatitei. Bucatile de clatita nu trebuie sa aiba aceeasi dimensiune.
  • Scoatem bucatile de Kaiserschmarrn pe o farfurie, le pudram cu zahar vanilat si le gustam fierbinti cu gemul preferat.
  • Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!