Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura, reteta ardeleneasca. Cum se face ciorba de cartofi, ce cartofi folosim? Ciorba de cartofi cu leustean sau tarhon. Reteta scrisa pas cu pas..
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura

Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura

Ingrediente:
  • -1 kg cartofi
  • -1 ceapa mare
  • -1 - 2 morcovi
  • -1 ardei gras
  • -radacinoase (telina, pastarnac, patrunjel)
  • -300 g afumatura
  • -300 - 400 g smantana grasa
  • -2-3 linguri de ulei
  • - 2 catei de usturoi
  • -2 lingurite de sare
  • -2-3 linguri otet
  • -piper sau ardei iute
  • -marar, patrunjel, leustean sau tarhon

    Mod de preparare:

    Legumele se curata si se taie cubulete. Cartofii se taie cubulete cam de 2 cm, nu foarte mari, sa incapa cam 2 cubulete in lingura.

    Se pune uleiul in oala, se adauga afumatura si se rumeneste usor, timp de 3 – 4 minute.

    Se adauga morcovul taiat cubulete si se amesteca si el, tot 3-4 minute, pana cand uleiul se coloreaza in portocaliu.

    Nu prajim morcovul, doar coloram uleiul si in felul acesta obtinem acea fata aurie, frumoasa, a ciorbei.

    Se adauga acum 2 l de apa fierbinte si restul de legume. Punem 1 lingurita cu varf de sare si putin piper sai ardei iute.

    Se pune capacul si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine legumele. Dureaza cam 20 de minute.🙂

    Se adauga cartofii si inca 2 l de apa fierbinte, se lasa sa fiarba totul. Cam in 15 minute sunt gata si cartofii.

    Sfaturi:

  • Pentru ciorba se recomanda folosirea cartofilor cu coaja roz:  sunt mai putin fainosi, nu se sfarama la fiert.
  • Se poate folosi orice fel de afumatura: slanina, gusa, kaizer, carnati, ciolan, oase afumate…
  • Se poate drege ciorba si cu 2-3 galbenusuri, amestecate cu smantana.
  • Se foloseste smantana cat mai grasa, cu minim 25 – 30 % grasime, ca sa nu se taie.
  • Verdeata se pune la final, la 10 minute dupa ce s-a oprit focul. In felul acesta nu se distrug total vitaminele.

Cum se face liezonul pentru dres ciorba:

Se pune smantana intr-o cratita, se adauga cate putina ciorba clocotita, amestecand continuu, pana cand si zeama cu smantana este fierbinte.

Se mai adauga inca 2 l de apa fierbinte in ciorba si acum se potriveste gustul de sare si piper, se adauga si otet sau bors pentru acrit.

Cand clocoteste, se adauga amestecul de smantana si se lasa sa dea un clocot scurt, apoi se stinge focul. Nu se fierbe mult.

Dupa 10 minute, se adauga verdeata.

Mod de servire:

Servim ciorba de cartofi fierbinte, cu ardei iute sau ceapa alaturi. Si daca aveti si paine de casa ... !

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!