Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ce buna este si ce-mi place ciorba de varza. De data aceasta am facut-o cu un carnat cu varza, afumat. Binenteles ca puteti pune carnatul dorit.
Ciorba de varza cu carnati |
- 400 g cârnaţi
- 150 g costiţă afumată
- 1-2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 1/2 varză
- 2 linguri ulei
- 800 ml borş
- cimbru, mărar şi frunze de ţelină
- sare
- 3-4 linguri smântână
Mod de preparare:
1. Ceapa, morcovii, pătrunjelul şi ţelina se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se fierb în 3 l de apă cu sare.
2. Se adaugă costiţa tăiată cubuleţe şi varza tocată. Se condimentează cu sare şi se lasă să fiarbă aproximativ 30 minute, până când se pătrund bine toate legumele.
3. Între timp, se taie cârnaţii rondele şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei. Se pun în supa de varză şi se lasă să fiarbă 10 minute.
4. Se adaugă borşul fiert separat şi se mai ţine pe foc câteva clocote. Se potriveşte la gust de sare, iar pentru aromă se adaugă verdeaţa tocată mărunt. Se serveşte cu smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.