Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Prepara supa gulas de rata, o reteta cu carne de rata inspirata din bucataria maghiara. Din pulpele de rata se obtine o supa gulas satioasa si cu gust bogat – carnea este completata in mod delicios de bucati de morcov, telina si ciuperci, iar tusa finala este data de o lingura de smantana. Pentru o masa completa intr-o singura farfurie, adaugati cateva galusti de cartofi aromate cu ceapa si usturoi.
Supa gulas de rata |
- 3 copane rata copane de rata (circa 375 g fiecare), fara piele
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 250 ml vin alb sec
- 2 cepe tocate
- 2 catei de usturoi tocati
- 1 ardei gras rosu, curatat si taiat cubulete
- 1 ardei gras verde, curatat si taiat cubulete
- 1 morcov mare taiat cubulete
- 125 g radacina de telina curatata si taiata cubulete
- 2 linguri paprika
- 1 praf seminte de chimen
- 1.5 lingura faina
- 1 foaie de dafin
- 900 ml bulion
- 450 g rosii tocate
- 15 g amestec de ciuperci uscate, spalate pentru a indeparta impuritatile, apoi tocate
- 100 g ciuperci proaspete feliate
- un praf piper
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare si piper
Pentru servit:
- 6 linguri smantana sau iaurt
- patrunjel tocat
Mod de preparare:
- Pasul 1
Se presara pulpele de rata cu sare si piper. Se incinge 1 lingura ulei intr-o tigaie mare si grea, se adauga pulpele si se rumenesc pe ambele parti. Se scot din tigaie si se pun deoparte. Se adauga vinul si se fierbe 5 minute sau pana cand scade la jumatate. Se ia tigaia de pe foc si se pune deoparte.
- Pasul 2
Se incinge uleiul ramas intr-o oala mare. Se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza 5 minute sau pana se moaie ceapa. Se adauga ardeii grasi, morcovul si telina si se gatesc alte 5 minute. Se adauga paprika si semintele de chimion si se gatesc 1-2 minute, apoi se adauga faina si se amesteca bine. Se gatesc ingredientele, amestecand, 2-3 minute.
- Pasul 3
Se adauga foaia de dafin, bulionul, mixtura de vin pusa deoparte, rosiile, ciupercile uscate si proaspete, piperul si patrunjelul. Se amesteca bine. Se adauga copanele de rata. Se da totul in clocot, apoi se face focul mic, se acopera oala si se fierbe supa 1 ora, pana cand carnea este frageda.
- Pasul 4
Se scot copanele de rata din supa. Se scoate carnea de pe oase si se pune la loc in supa. Se condimenteaza dupa gust.
- Pasul 5
Se pune supa in boluri. Se orneaza fiecare portie cu 1 lingura smantana sau iaurt si cu putin patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.