Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Mai putin inseamna mai bun in cazul acestui sos cu aroma robusta si lipsit de grasimi, care doar acopera suprafata taiteilor, in cel mai traditional stil italian. Este un antreu plin de carbohidrati, pentru 6 persoane, ideal inainte de un fel principal usor, sau o masa pentru 4 persoane, incheiata cu salata crocanta si fructe.
Taitei cu sos |
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 catel mare de usturoi pisat
- 85 g salote tocate marunt
- 400 g rosii tocate din cutie
- 240 ml vin rosu
- 1 foaie de dafin
- 2 fire rozmarin proaspat
- 2 fasii coaja de lamaie
- 1 lingurita zahar
- 400 g tagliatelle cu spanac
- 2 linguri smantana (optional)
- sare si piper
Pentru ornat:
- 30 g masline negre fara samburi, taiate in sferturi
- frunze proaspete de busuioc rupte bucatele
- 4 linguri parmezan proaspat ras (optional)
Mod de preparare:
- Pasul 1
Se incinge uleiul intr-o oala cu fundul gros, la foc moderat. Se adauga usturoiul si salotele si se gatesc 3 minute, amestecand frecvent, pana ce salotele se moaie.
- Pasul 2
Se adauga rosiile, cu suc cu tot, vinul, foaia de dafin, rozmarinul, coaja de lamaie si zaharul. Se dau in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se acopera oala partial. Se fierb 45 de minute, amestecand ocazional pana ce sosul scade si se ingroasa, ramanand doar o cantitate mica de lichid la suprafata.
- Pasul 3
Se lasa sa se raceasca timp de cateva minute, apoi se scot foaia de dafin si rozmarinul. Se face sosul piure, inclusiv coaja de lamaie, intr-un blender. Se paseaza sosul printr-o sita deasa, inapoi in oala curata. Se da din nou in clocot, apoi se lasa sa fiarba foarte incet, cat timp se gatesc pastele.
- Pasul 4
Se fierb pastele 10-12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg, pastrand cateva linguri din apa de fierbere
- Pasul 5
Se pune smantana in sos, daca se foloseste, si se asezoneaza dupa gust. Se adauga taiteii si se amesteca bine cu sosul. Daca sosul este prea gros ca sa adere la paste, se subtiaza cu putin lichid pastrat de la fierberea pastelor.
- Pasul 6
Se transfera taiteii pe un platou. Se presara cu masline, busuioc si parmezan, daca se foloseste, si se servesc
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.