Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Paste cu chiftelute

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

O reteta copioasa din bucataria italiana, sanatoasa si pe placul oricui – nu-i asa ca pentru cina din aceasta seara ati dori paste cu chiftelute? Spre deosebire de retetele traditionale, aceste chiftelute sunt sarace in grasimi.

Paste cu chiftelute
Paste cu chiftelute

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare tocata
  • 2 catei de usturoi tocati fin
  • 1600 g rosii prunisoare fara adaos de sare, la conserva
  • 4 linguri busuioc verde tocat
  • 1 lingura oregano verde tocat sau 1 lingurita oregano uscat
  • 2 felii paine veche de o zi
  • 450 g carne slaba de vita tocata
  • 1 ou mijlociu
  • 2 linguri lapte semidegresat
  • piper dupa gust
  • 350 g paste fusilli

Mod de preparare:

  • Pasul 1

    Se unge o cratita mare cu o lingurita de ulei de masline si se pune la foc potrivit-iute. Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul aproximativ 5 minute sau pana cand s-au inmuiat. Se pun 2 linguri din acest amestec intr-un castron mare. Se lasa deoparte.

  • Pasul 2

    Se mixeaza bine rosiile impreuna cu sucul lor intr-un robot de bucatarie. Se adauga in cratita. Se da amestecul intr-un clocot la foc mediu-iute. Se reduce flacara la mediu-mic. Se acopera si se fierbe la foc mic amestecand des 30 de minute. La jumatatea fierberii se adauga busuioc si oregano

  • Pasul 3

    Se faramiteaza painea. Se adauga firimiturile, carnea, oul, laptele si piperul peste ceapa din castron si se framanta pana la omogenizare. Se fac 20 de chiftelute de aproximativ 2,5 cm in diametru. Se unge o tigaie cu ulei de masline si se pune la foc potrivit-iute. Se prajesc chiftelutele aproximativ 8 minute sau pana cand s-au rumenit pe toate partile. Se scurge grasimea pe servete de bucatarie. Se adauga chiftelele in sosul de rosii. Se acopera si se fierb, amestecand din cand in cand, 20 de minute.

  • Pasul 4

    Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg si se amesteca intr-un castron cu 3 linguri pline de sos. Se adauga chiftelutele si sosul ramas, apoi se servesc.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!