Pui cu legume in folie: nimic nu e mai simplu și rapid ca rețeta asta. Pui toate ingredientele în folia de aluminiu, bagi la cuptor și mănânci. Gata!
Pui cu legume în folie |
2 pulpe întregi de pui
1 ceapă
1 cartof
1 roșie mare
4 ciuperci “champignon”
2 dovlecei /zucchini mici
1 lingură de sos de soia
1linguriță de sos de pește (opțional)
2 linguri de ulei de măsline
De aromat:
piper, oregano, curry, ardei chilli
Mod de preparare:
Varianta lungă ar fi cam așa: într-un castron mare, pui ceapa tăiată rondele și celelalte legume tăiate cubulețe. Aromezi generos cu ulei, sosuri și mirodenii, apoi amesteci totul.
Pe urmă tai pulpele de pui în două și pregătești folia de aluminiu: rupi cam un metru și o împăturești cât să-ți iasă o foaie mai groasă, mare cât o coală A4. Pe ea pui un pumn din combinația de legume, un ciocănel și peste el încă un pumn de legume. Împăturești bine colțurile, având grijă să nu răsufle nimic, ca să nu pierzi vreun strop din aromele dinăuntru.
Pui pachețele într-o tavă de sticlă, torni o cană de apă pe fund și bagi la cuptor, cam 45 de minute la 200 de grade.
La urmă, când vei savura delicatesa direct din folie, tot nu-ți va veni să crezi cât de ușor a fost de gătit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.