Supremația supei de pui se clatină. O rudă vine vijelios din urmă. Supa de ficatei de pui e la fel de savuroasă, dar rețeta e mai simplă și mai rapidă. Alătură-te insurecției și descoperă viitorul rege al farfuriei!
Supa de ficatei de pui |
- 500 gr de ficăței de pui
- 1 țelină
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă mare
- 2 roșii
- 1 ardei gras
- 6 tulpini de sparanghel
- un pumn de tăiței
- sucul de la o lămâie
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Fierbe mai întâi ficățeii bine spălați vreo 20 de minute, adunând toată spuma. Strecoară ficățeii și aruncă zeama.
Toarnă un litru de apă într-o oală mare și aruncă înăuntru claie peste grămadă țelina, morcovul, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel și ceapa, toate tăiate în bucăți mărișoare, să se simtă în supă.
Lasă oala să fiarbă pe foc mediu cam un sfert de oră, până încep să se înmoaie rădăcinoasele. Adaugă atunci ficățeii tăiați felii și două-trei linguri de ulei de măsline.
După primul clocot, pune roșiile și ardeiul tăiați cubulețe. Peste alte cinci minute de bolboroseală parfumată vine rândul sparanghelului și al tăițeilor.
Când s-au făcut pastele, supa e gata. Pune-o în farfurii și stoarce deasupra un strop de lămâie, ca un ultim omagiu adus viitorului împărat al polonicului.
Poftă sănătoasă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.