Ca o Duminica sa fie ceva mai speciala, preparam o reteta de rulou din carne de vita
umplut cu ficatei de pui. Reteta din carne de vita
este benefica pentru organism si ajuta la mentinerea siluetei. Pentru
un gust bun si o reteta rapida se va alege carne de vitel, frageda, ca
pentru friptura.
Rulou din carne de vita umplut cu ficatei de pui |
Ingrediente:
- 1,400 Kg carne de vitel
- 500 g ficatei de pui
- 200 g ciuperci fierte
- 200 ml ulei (untura)
- 250 g orez
- 500 ml lapte
- 2 oua
- 2 legaturi verdeata
- 50 g unt
- 100 g faina
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Carnea se spala, se scurge, se portioneaza cate o bucata la portie, se bate cu ciocanul pana cand se obtine o felie cat mai subtire, pentru a se rula usor si se sareaza.
Ficateii se curata, se spala, se taie bucati mici si se inabusa in ½ din cantitatea de ulei impreuna cu ciupercile taiate marunt. Se pune orezul, ales, spalat, scurs si oparit si se continua inabusirea adaugand putina supa sau apa.
Se potriveste gustul de sare si piper, se amesteca componentele si se lasa sa mai fiarba innabusit inca 10 minute. Se raceste compozitia, se amesteca cu ouale batue spuma si verdeata taiata marunt.
Cu aceasta compozitie se umple fiecare bucata de carne formand rulouri care se prind cu scobitori. Rulourile se aranjeaza intr-o tava cu restul de grasime infierbantata si se introduce la cuptor la foc potrivit pentru gratinare.
Cand sunt gata patrunse, se adauga un sos format din: lapte, unt si faina. Se continua fierberea inca 10 minute.
Servire:
Rulourile din carne de vita umplute cu ficateii de pui se servesc cu partea pliata in jos (se scot scobitorile), stropit cu sosul format deasupra. Pot fii insotite de divese garniture: cartofi natur, mazare, fasole verde sau ciar spaghete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.