Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Focaccia cu parmezan

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Focaccia, preparatul italian care tine loc de paine si care poate fi consumat alaturi de salata, dar si de alte preparate, este unul dintre cele mai indragite si usor de preparate italiene. Este gata in doar cateva minute si nu trebuie sa petreci prea mult timp in bucatarie.

Focaccia cu parmezan
Focaccia cu parmezan

Ingrediente: 

  • 450g  faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 14 grame drojdie proaspata (sau un plic drojdie uscata)
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • piper dupa preferinta
  • 3 lingura ulei masline (plus extra pentru uns)
  • 1 cana apa calda (dar nu fierbinte)
  • 5-6 linguri parmezan 
 Mod de preparare:

Faramiteaza drojdia (daca folosesti drojdie proaspata) si amestec-o cu zaharul. Daca folosesti drojdie uscata adauga drojdia impreuna cu zaharul intr-un castronel. Pune apa calda peste si amesteca bine. Lasa la crescut timp de 15 minute.

Intre timp cerne faina de doua ori si adaug-o intr-un castron incapator impreuna cu sare, praful de usturoi, oregano, busuioc si piper proaspat macinat (dupa preferinte).

Adauga peste cele trei linguri de ulei, drojdia crescuta si incepe sa framanti adaugand treptat apa calda. Cand obtii un aluat omogen se scoate pe masa si se framanta bine, pana devine neted si elastic. Nu trebuie sa fie prea tare sau prea moale si nici sa se lipeasca.

 Formeaza o bila din aluat, adaug-o intr-un castron curat si unge-o cu ulei de masline. Acopera cu o carpa umeda si lasa aluatul la crescut timp de 20 de minute, intr-o incapere calduroasa.  

Preincalzeste cuptorul la 230 grade C si tapeteaza o tava cu hartie de copt. Unge hartia cu ulei de masline. Intinde aluatul bine astfel incat sa acopere intreaga tava. Unge-l cu ulei si presara parmezanul deasupra. 

Coace focaccia timp de 15-20 de minute, pana cand este bine patrunsa si devine aurie la suprafata.

Serveste focaccia calda alaturi de salate sau alte preparate, dupa preferinta.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!