Cuburi de lapte |
Crema de lapte:
- 1 litru lapte
- 100 g amidon sau faina
- 4 linguri zahar
- 100 g ciocolata alba
- 250 g unt, la temp. camerei
- 150 g zahar pudra
Glazura:
- 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati
- 5 linguri cu lapte
- 3 linguri cu zahar
- 150 g unt
Mod de preparare:
Preparare crema de lapte:
Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul. Daca folositi faina,
cerneti-o de doua ori, si folositi doar 80 de grame in loc de 100.
Adaugam laptele (150 ml) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase!
Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba,
rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem
focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se
ingroasa.
E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu
lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. Mixam untul,moale, scos
din timp din frigider, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.
Preparare glazura:
Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.
Asamblare:
1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.
Intr-un pachet de pandispan sunt 4 foi, asa ca am pus pe fiecare cate un strat generos de crema si glazura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.