Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
O prajitura foarte gustoasa ,rapida si cremoasa. Este prima data cand folosesc foi cumparate,am stat putin in dubiu,dar cand am gustat rezultatul ,o voi repet.
Prajitura cu foi pandispan,crema aromata si ciocolata |
1 pachet de foi pandispan
Crema :
1 litru de lapte
5 linguri rase de zahar
4 linguri de faina sau 5 linguri de amidon
250 g margarina sau unt
4 linguri cu nuca de cocos
esenta de vanilie
1 ciocolata alba
Decor:
3 linguri de crema
1 ciocolata neagra
Mod de preparare crema :
Fierbem laptele cu zaharul si nuca de cocos.
Dam focul mai mic si adaugam usor faina in timp ce amestecam,ca la mamaliga.
Frecam bine sa se
ingroasa si sa nu aiba cocoloase.
Cand este gata ,dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca.
Acoperim suprafata cremei cu folie alimentara sa nu se formeze pojghita.
Peste crema rece punem untul la temperatura camerei,esenta de vanilie si ciocolata alba topita si usor racita.
Amestecam cu mixerul pana se leaga ingredientele si rezulta o crema fina si foarte gustoasa.
Decor:
Oprim 3 linguri de crema pentru decor ,iar restul de crema o impartim in 3 parti egale si o repartizam intre foile de pandispan.
Ungem suprafata prajiturii cu cele 3 linguri de crema si peste ea punem
din loc in loc ciocolata neagra topita.
Cu o tepusa pentru frigarui sau
scobitoare incepem sa amestecam crema cu ciocolata neagra pentru un
decor marmorat si delicios.
Dam prajitura la frigider pentru 2-3 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.