Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Varza acra ( murata ) cu piept de rata

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

O mancare suculenta,  numai buna pentru un pranz de duminica, cand vremea de afara este rece, iar placerea de a fi gatita acasa in bucatarie fiind destul de mare.

Varza acra ( murata ) cu piept de rata

Varza acra ( murata ) cu piept de rata

Ingrediente:

1 varza acra

2 buc pipet de rata ( potriviti ca marime )

100 g kaizer

2 cepe

200 g smantana

2 oua

2 linguri ulei vegetal

1 lingurita praf chimen

1/2 legatura patrunjel verde

sare, piper

Mod de preparare:

Intr-o cratita  aderenta cu diametru de 24 cm, se va pune uleiul la incalzit apoi kaizerul taiat bucatele mici la calit ( pentru a aroma uleiul ), urmand ceapa curatata si taiata marunt.

Varza acra taiata fideluta in prealabil se va adauga peste ceapa calita, amestecandu-se pret de cateva secunde ( pentru a-si lua din aroma kaizerului calit ), asezonandu-se cu sare ( daca va fi cazul ), piper si chimenul praf.

Supa de legume/carne se va adauga peste varza, lasand sa fiarba cca 15 minute.

Intre timp, pieptul  de rata se va cali intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins ( atat cat isi va schimba culoarea ), apoi pus peste  varza deasupra si data cratita in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 60 minute ( intre timp, cuptorul se va verifica din cand in cand, adaugandu-se cate putina supa de carne/legume/apa caldua, daca varza si pieptul de rata  vor deveni prea uscate ).

Aproape de sfarsit, ouale se vor bate bine cu smantana, apoi adaugat  peste varza cu carnea de rata, lasand pana se va gratina suprafata, cca 5-7 minute.

Varza acra cu piept de rata se va servi cu mamaliguta fierbine, decorata cu patrunjel proaspat tocat fin.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!