O mancare suculenta, numai buna pentru un pranz de duminica, cand vremea de afara este rece, iar placerea de a fi gatita acasa in bucatarie fiind destul de mare.
Varza acra ( murata ) cu piept de rata |
1 varza acra
2 buc pipet de rata ( potriviti ca marime )
100 g kaizer
2 cepe
200 g smantana
2 oua
2 linguri ulei vegetal
1 lingurita praf chimen
1/2 legatura patrunjel verde
sare, piper
Mod de preparare:
Intr-o cratita aderenta cu diametru de 24 cm, se va pune uleiul la incalzit apoi kaizerul taiat bucatele mici la calit ( pentru a aroma uleiul ), urmand ceapa curatata si taiata marunt.
Varza acra taiata fideluta in prealabil se va adauga peste ceapa calita, amestecandu-se pret de cateva secunde ( pentru a-si lua din aroma kaizerului calit ), asezonandu-se cu sare ( daca va fi cazul ), piper si chimenul praf.
Supa de legume/carne se va adauga peste varza, lasand sa fiarba cca 15 minute.
Intre timp, pieptul de rata se va cali intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins ( atat cat isi va schimba culoarea ), apoi pus peste varza deasupra si data cratita in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 60 minute ( intre timp, cuptorul se va verifica din cand in cand, adaugandu-se cate putina supa de carne/legume/apa caldua, daca varza si pieptul de rata vor deveni prea uscate ).
Aproape de sfarsit, ouale se vor bate bine cu smantana, apoi adaugat peste varza cu carnea de rata, lasand pana se va gratina suprafata, cca 5-7 minute.
Varza acra cu piept de rata se va servi cu mamaliguta fierbine, decorata cu patrunjel proaspat tocat fin.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.