Cartofi condimentați în stil chinezesc |
- 570 grame de cartofi cu miez auriu, tăiaţi în felii foarte subţiri
- 4 linguri de sos de soia
- 2 linguri de oţet din orez
- 1 linguriță de zahăr
- 1/4 linguriță curry
- 3 linguri de ulei vegetal
- 4 căţei de usturoi, curăţaţi de pieliţă şi tăiaţi în felii subţiri
- 2 cepe verzi, tăiate în felii de 2,5 cm
- 1 ardei iute, curăţat de codiţe şi tăiat în felii
Mod de preparare:
Lăsaţi cartofii la înmuiat în apă cu sare timp de 5 minute. Scurgeţi-i şi ştergeţi-i.
Preparaţi sosul: amestecaţi sosul de soia, oţetul din orez, zahărul şi fulgii de ardei roşu cu 1 lingură de apă într-un vas mic.
Înfierbântaţi uleiul vegetal într-o tigaie de fontă de 25 cm la foc iute timp de 5 minute sau până când uleiul sfârâie. Adăugaţi cartofii şi frigeţi-i, întorcând-i la aproximativ fiecare minut sau până când aceştia sunt moi încât pot fi înţepaţi cu furculiţa (aproximativ 4 - 6 minute).
Adăugaţi usturoiul, ceapa verde şi ardeiul iute în tigaie; prăjiţi timp de 60 de secunde până când usturoiul începe să îşi elibereze aroma.
Turnaţi sosul preparat şi amestecaţi bine. Prăjiţi, întorcând des cartofii, timp de 1 - 2 minute sau până când cartofii au absorbit sosul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.