Carne de vită prăjită la foc iute cu usturoi și legume |
- 1 cană de apă
- 1 1/2 căni de mazăre
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingură usturoi fulgi
- 1/2 linguriță ghimbir
- 1 lingură de ulei
- 675 grame de muşchi de vită fără os, tăiat în fâşii de 0,6 cm
- 2 căni de bucheţele de broccoli
- 1 1/2 căni de fâşii de ardei gras roşu
Mod de preparare:
Amestecaţi apa, sosul de soia, condimentele, amidonul de porumb şi ghimbirul într-un vas mic până când amestecul este fin. Daţi la o parte.
Încălziţi uleiul într-o tigaie mare neaderentă la temperatură medie-ridicată. Adăugaţi carnea de vită în tranşe; prăjiţi timp de 5 minute au până nu mai este roz amestecând continuu. Mai adăugaţi ulei dacă este necesar. Scoateţi carnea de vită din tigaie. Adăugaţi legumele în tigaie; prăjiţi timp de 3 minute amestecând continuu. Puneţi carnea de vită înapoi în tigaie.
Turnaţi amestecul cu sos de soia. Adăugaţi-l în tigaie, amestecând continuu, aduceţi la temperatura de fierbere pe foc mediu şi lăsaţi să fiarbă 1 minut. Dacă doriţi, puteţi servi cu orez fiert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.