Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Acum cand este Pastele si cuptorul functioneaza la capacitatea maxima.
Cam asa am invatat eu sa fac pulpa de miel. Ce este mai usor decat sa prepari o pulpa de miel pe care o vei servi celor dragi.
Pulpa de miel cu mere coapte picante |
- 1,5 kg Pulpe de miel
- Sare de mare dupa gust
- Piper negru macinat dupa gust
- Maghiran dupa gust
- Ulei de floarea-soarelui cat cuprinde
- 2 linguri Ulei de masline extravirgin
- 125 g Nuci prajite
- Verdeturi aromate dupa gust
- 0,5 buc Busuioc
- 40 g Unt cu sare de mare
- 2 linguri Gelatina alimentara
- 4 linguri Suc de mere
-
4 buc Mere rosii
Mod de preparare:
Se spala pulpa de miel, se usuca cu un servet si se indeparteaza grasimea si tendoanele. Carnea se freaca de jur imprejur cu sare, piper si maghiran. Se pune in tava inalta unsa cu ulei si se lasa 50 de minute in cuptorul preincalzit la 200 °C. Se intoarce pulpa pe cealalta parte, se stropeste cu ulei de masline si, in functie de marime, se mai lasa la cuptor inca 50-75 de minute.Intre timp se culeg frunzulitele de busuioc. Se toaca grosier impreuna cu nucile. Se amesteca cu combinatia de 8 verdeturi si cu untul moale, se sareaza si se pipereaza. Se spala merele si se scoate casuta de samburi. Se umple cu amestecul de nuca. Se aseaza in tava, langa pulpa, si se mai lasa la cuptor cca. 40 de minute.Se hidrateaza gelatina, apoi se incalzeste si se amesteca cu sucul de mere. Cu acest sos se ung pulpa si merele cu 10 minute inainte de a le scoate din cuptor. Pulpa se lasa putin sa se odihneasca, apoi se taie felii si se serveste cu merele coapte.Sfat: Coaceti cartofii cu rozmarin. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.