Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -Adauga reteta ta.
Este intr-adevar destul de simplu gatit, insa singura greseala care se poate face este sa fie prea coapta sau sa fie cruda, deci trebuie acordata o mare atentie timpului de gatire.
Omleta Simpla Italiana |
Ingrediente:
2 linguri de ulei de masline
3 oua, batute
1 lingura de branza de capra maruntita sau dupa gust
2 lingurite ceapa verde tocata sau dupa gust
sare de mare dupa gust
piper negru dupa gust
Mod de preparare:
Pasul 1
Se
incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Se toarna
ouale batute in tigaia fierbinte, Oul la contactul cu uleiul fierbinte
se va intari imediat.
Pasul 2
Se
rifica marginea omletei deja intarita si se inclina tigaia pana cand
oul nefacut curge sub marginea ridicata. Se continua gatitul cu
ridicarea marginilor si inclinatul tigaii pana cand omleta este aproape
gata, cam 1-2 minute. Se ia de pe foc. Se aranjeaza unifor cu spatula
restul de ou neintarit de pe partea de sus.
Pasul 3
Se
presara branza de capra, o lingurita si jumatate de ceapa verde, sare
de mare si piper negru peste omleta. Se pliaza o treime din omleta spre
centru si apoi la fel cealalta treime din partea opusa. Se apleaca
tigaia lasand omleta sa alunece spre margine. Se pune pe farfurie cu
partea pliata in jos. Se imprastie restul de ceapa verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.