Oua ochiuri in stil spaniol
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga retete ta.
Dacă vă doriți un mic dejun mai deosebit, atunci vă propunem să încercați această rețetă în stil spanol.
|
Oua ochiuri in stil spaniol |
Ingrediente::
2 cepe medii, curatate si taiate marunt |
|
1/4 lingurita sare |
|
4 cartofi medii, curatati si taiati pai |
|
200 gr jambon taiat felii |
|
4 oua |
|
pentru prajit ulei de masline |
|
dupa gust sare si piper
Mod de preparare:
-
Se incinge o cana de ulei de masline intr-o tigaie. Se caleste ceapa, cu ¼ lingurita sare, la foc mediu, 4-5 minute.
-
Se adauga cartofii, se acopera tigaia si se lasa sa se prajeasca la
foc mic-mediu, 12-15 minute, pana cand cartofii se inmoaie si incep sa
devina crocanti.
-
Se scot din tigaie, se asezoneaza cu sare si piper si se pun deoparte.
-
Intr-o alta tigaie, prajiti 1-2 minute jambonul, apoi se ia de pe foc.
-
Se prepara ouale ochiuri, dupa dorinta. In mod traditional, ouale
spaniole se prajesc in 1/2 canii ulei de masline, avand grija ca
galbenusul sa ramana usor nefacut, iar albusul sa fie usor crocant pe
margini.
Pe un platou de servire, se asterne un pat de cartofi, deasupra lor
se asaza oule ochiuri si feliile de jambon. preparatul
poate fi servit. |
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.