Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga retete ta.
Pastele Amatriciana se prepara, in functie de varianta de reteta
pe care o stii, ba cu ceapa, ba cu usturoi, unii pun chiar si ardei in
acest sos de paste faimos. Dupa reteta originala de Amatriciana insa,
pastele se pregatesc cu doar cateva ingrediente simple, dar care dau o
aroma deosebita.
Paste Amatriciana – Reteta originala |
Ingrediente:
400 g paste
o conserva rosii intregi in bulion,
150 g bacon,
50 ml vin alb,
3-4 linguri branza rasa,
2 linguri ulei de masline,
sare
1. Pune pastele la fiert in apa suficienta pentru 8-9 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj.
2. In rastimp, incinge putin ulei de masline si adauga bacon, taiata cubulete.
3. Amesteca pentru 7-8 minute carnea la foc mic, pana cand ii lasa considerabil din grasime, devenind crocanta. Stinge compozitia cu vinul alb si lasa-l sa se evapore.
4. Cand tot vinul s-a evaporat, scoate cu o spumiera baconul si desfa cu mainile, rand pe rand, rosiile in bulion, in tigaia cu grasime.
5. Elimina coditele de la fiecare rosie in parte, pe masura ce le adaugi. Lasa sosul Amatriciana sa ajunga la punctul de fierbere si adauga inapoi bucatelele de bacon, urmate de spaghete.
6. Serveste spaghetele cu branza rasa deasupra
Mod de preparare::
2. In rastimp, incinge putin ulei de masline si adauga bacon, taiata cubulete.
3. Amesteca pentru 7-8 minute carnea la foc mic, pana cand ii lasa considerabil din grasime, devenind crocanta. Stinge compozitia cu vinul alb si lasa-l sa se evapore.
4. Cand tot vinul s-a evaporat, scoate cu o spumiera baconul si desfa cu mainile, rand pe rand, rosiile in bulion, in tigaia cu grasime.
5. Elimina coditele de la fiecare rosie in parte, pe masura ce le adaugi. Lasa sosul Amatriciana sa ajunga la punctul de fierbere si adauga inapoi bucatelele de bacon, urmate de spaghete.
6. Serveste spaghetele cu branza rasa deasupra
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.