Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
De
mult timp poftem la aceasta fripturica vazuta la Mesteru'. Iesirea
la gradina a fost ocazia buna sa ,,execut'' aceasta bunatate !
Friptura tiganeasca de porc- la gratar |
- 1.5 kg carne porc cu putina grasime
- 6 catei usturoi
- 1 lingurita boia rosie de ardei
- 1 lingurita maghiran uscat maruntit
- 1 pahar lapte
- sare
- piper negru macinat
- ceapa, patrunjel verde - pentru decor
MOD DE PREPARARE:
- Carnea am feliat-o si am batut-o usor cu batatorul de snite
- Usturoiul se curata si se taie felii.
- Puneti carnea intr-un bol.
- Am presarat deasupra carnii sare, piper, boia si maghiranul maruntit.
- Adaugati usturoiul tocat si turnati laptele deasupra, atat cat sa acopere usor feliile de carne.
- Acoperiti bolul cu o folie si dati-l la rece peste noapte.
- A doua zi, se scurge surplusul de lichid de pe carne.
- Prajiti carnea pe gratarul incins uns cu o feliuta de slanina afumata.
- Nu este nevoie sa ungeti bucatile de carne cu ulei, carnea de porc va elibera suficienta grasime pentru preparare.
- Am preparat friptura tiganeasca pe gratar.
- Serviti delicioasa friptura tiganeasca alaturi de garnitura si salata preferata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.