Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -Adauga reteta ta.
Muschi tiganesc de casa: o reteta de o savoare si o fragezime
extraordinare. Facut din carnuri fine de porc - ceafa si cotlet - si
condimente, are o suculenta fantastica, iar combinatia de condimente si
usor de fum, ii da un gust deosebit. Se feliaza foarte frumos, se pot
face sandvisuri sau se serveste ca aperitiv.
Muschi tiganesc de casa |
- -1 bucata ceafa de porc de 1 kg
- -1 bucata cotlet porc de 1 kg
- -sare 80 g si 2 l apa - saramura
- -piper 5 g
- -cimbru 3 g
- -coriandru-20 boabe
- -ienibahar 10 boabe
- -2 linguri boia de ardei dulce sau iute, dupa gust
- -4-5 catei de usturoi
- -1 lingurita rozmarin
- -1 frunza de dafin
Mod de preparare:
Bucatile de ceafa si cotlet se pun intr-un vas si deasupra se toarna saramura facuta cu 2 l apa si 80g de sare. Se adauga frunza de dafin, usturoiul zdrobit, nu pisat, jumatate din piperul macinat si 1 lingurita de cimbru. Se lasa la marinat 4-5 zile.Dupa acest timp, se scoate carnea si se zvanta cu servetele. Se taie bucatile de carne in 2, pe lung si apoi se unesc 1 bucata de cotlet si o bucata de ceafa. Se fasoneaza pe margine, se da o forma frumoasa si uniforma(se taie cu cutitul ceea ce nu se potriveste.Se leaga strans cu sfoara de bucatarie si se atarna undeva in loc uscat si rece, pentru 24 de ore,Se pune la fum cald pentru 2 ore, apoi fum rece, pentru 24 de ore. Afumarea se face cu lemn de pom fructifer sau fag. Se lasa in afumatoare inca 24 de ore dupa ce se opreste fumul. In felul acesta, fumul patrunde mai bine in carne, are timp sa se aseze.Bucatile de muschi tiganesc de casa se pun acum la fiert. Sunt 2 metode: la abur sau la cuptor.La abur
Se pun bucatile de muschi intr-o oala mare, de 50 l, la fund se pune apa, cam de 3-4 degete, sa nu atinga carnea. Se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic, - 70-80 de grade -, timp de 2 ore.La cuptor
Se inveleste fiecare bucata de muschi tiganesc de casa in hartie de copt si se pune in tava, la cuptor. Dedesubt se pune alta tava cu apa. Se coace timp de 2 ore la temperatura de 70-80 de grade la foc mic dar usor marit..tineti cont ca minim e 50 de grade.Atentie:Bucatile de ceafa si cotlet trebuie sa nu fie foarte groase. O bucata de muschi tiganesc la noi, nefiert, a avut cam 10 cm diametru. Daca bucatile voastre sunt mai mari, mai tineti la fiert cate 10 minute de fiecare cm in plus!Se scoate si asa fierbinte se maseaza pe toate partile cu un amestec facut din condimentele ramase: piper, coriandru, ienibahar, cimbru, rozmarin, boia dulce sau iute.Se atarna in loc uscat si racoros si se lasa sa se raceasca-n voie.Dar e nevoie de timp sa se raceasca, altfel se va sfarama tot.Va las cate o feliuta sa gustati si va invit sa probati reteta si sa-mi spuneti cum a iesit. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.