Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Prăjiturile cu mere și frișcă bătută reprezintă acel gust, despre
care putem să spunem că îl cunoaștem din copilărie. Se prepară foarte
ușor și sunt delicioase. Pot fi pregătite chiar și de bucătarii
începători!
Prăjituri deosebite cu mere și frișcă |
INGREDIENTE:
-400 g de făină;
-6 mere medii;
-150 g de smântână fermentată;
-150 g de margarină;
-150 g de zahăr tos;
-100 g de zahăr pudră;
-200 ml de smântână pentru frișcă;
-10 g de praf de copt;
-15 g de zahăr vanilat;
-un ou;
-zmeură — pentru decor.
MOD DE PREPARARE:
1.Pregătiți aluatul: spargeți oul într-un bol adânc. Adăugați smântâna fermentată și amestecați totul cu telul.
2.Adăugați zahărul tos și zahărul vanilat. Amestecați cu telul până la omogenizare.
3.Puneți margarina și aproximativ 1/4 din făina cernută într-un bol
separat. Amestecați-le bine cu mâinile până veți obține un aluat
nisipos, umed, fără cocoloașe mari.
4.Adăugați aluatul nisipos, încă o parte de făină și praful de copt
în compoziția lichidă. Amestecați bine cu spatula. Apoi frământați
aluatul, adăugând treptat făina rămasă - lăsați o cantitate mică de făină
pentru presărarea suprafeței de lucru.
5.Transferați aluatul pe masa presărată cu făina, pe care ați lăsat-o
și continuați să-l frământați până când va deveni neted și omogen.
6.Puneți aluatul obținut într-un bol. Acoperiți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider cât timp veți prepara umplutura.
7.Pregătiți umplutura: curățați merele de coajă și
tăiați-le în jumătăți transversale. Îndepărtați cu grijă cotorul din
fiecare jumătate și realizați un orificiu în centrul ei, oferindu-i
aspectul de inel.
8.Scoateți aluatul din frigider. Tăiați-l în 2 bucăți egale. Modelați
câte un baton din fiecare bucată de aluat și divizați-l în 6 bucățele
egale. Drept rezultat, veți obține 12 bucățele de aluat. Modelați-le sub
formă de biluțe.
9.Întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță rotundă, cu
diametrul de 12-13 cm. Puneți o jumătate de măr în centrul ei. Ridicați
marginile turtiței peste măr, acoperindu-l și introducându-le în
orificiul din mijlocul lui, astfel încât să rămână o adâncitură în
centrul viitoarei prăjituri.
10.Așezați prăjiturile modelate pe tava unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.
11.Coaceți-le timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Scoateți-le din tavă și lăsați-le să se răcească.
12.Bateți smântâna pentru frișcă - rece - cu mixerul, adăugând treptat zahărul pudră, până la apariția vârfurilor persistente.
13.Adânciți cu grijă orificiile din centrul prăjiturilor, ca să le umpleți cu frișcă bătută.
14.Transferați frișca bătută într-un poș cu dui și introduceți-o în orificiile din mijlocul prăjiturilor.
15.Decorați fiecare prăjitură cu o zmeură proaspătă și presărați-o cu zahăr pudră.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.