Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Sunca de porc glazurata
este nelipsita de pe mesele de Sarbatori. Si de cativa ani buni tot poftesc la ea! Asa ca sper sa va fie si voua si sa va bucurati alaturi de cei dragi!
Sunca de Porc Glazurata la Cuptor |
1,5 kg de sunca de porc cu sorici, prefiarta si afumata
3 linguri cu marmelada de portocale
zeama de la o portocala mare
2 linguri cu zahar brun
30 g de unt
o lingurita de cuisoare macinate
coaja rasa de la o portocala
150 ml de apa
MOD DE PREPARARE:
Incalzim cuptorul.
Asezam
pulpa de porc in picioare pe un gratar pus deasupra unei tavi. Turnam
apa in tava, acoperim carnea de porc cu o hartie de copt, cat sa fie
inchisa ermetic, si o punem in cuptorul incalzit la 160 de grade pentru o
ora si jumatate.
Pregatim
sosul pentru glazurat – turnam intr-o craticioara zeama de portocala,
punem zahrul brun, marmelada de portocale, coaja de portocala si
cuisoarele macinate si omogenizam. Apoi il punem la foc mediu cam 5-7
minute, amestecand continuu. Adaugam untul, amestecam pana cand acesta
este topit si sosul legat, inchidem aragazul si lasam deoparte.
Dupa o ora verificam ca apa din tava nu a scazut si, daca este nevoie, mai adaugam putina apa calda.
Dupa
o ora si jumatate rulada de porc ar trebui sa aiba cam 65 de grade in
interior, asa ca o scoatem din cuptor, desfacem hartia si o ungem bine
cu glazura pregatita.
Punem
piciorul de porc inapoi in cuptor, tot acoperit, pentru inca 30 de
minute. Apoi indepartam hartia, ridicam pulpa de porc de pe gratar, pe
care il scoatem, si punem friptura de porc inapoi in tava, direct in
sos. O bagam inapoi in cuptor, de data aceasta neacoperita si la 180 de
grade, pentru inca 20 de minute, avand grija sa o stropim cu sosul din
tava din 5 in 5 minute.
Cand
este rumenita, iar glazura s-a caramelizat, o scoatem din cuptor, o
lasam sa se odihneasca, acoperita lejer, cam 20 de minute, apoi o putem felia.
Se
potriveste cu aproape orice garnitura, de la puire de cartofi si legume
coapte, pana la varza rosie calita, cu sosul din tava si un pahar cu
vin rosu. Este minunata si a doua zi, in sandwich-uri cu friptura rece.
Aceasta este recomandarea reteta pentru Sunca de Porc Glazurata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.