Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Cred ca suntem cu totii de acord ca cele mai gustoase spaghete sunt
acelea insotite de un sos. Si daca este si sos alb cu niste ciupercute
strecurate prin el, parca este si mai bine. De aceea m-am gandit sa iti
propun astazi o reteta de spaghete cu sos alb si
ciuperci. Sunt perfecte pentru o masa de pranz sau de seara, pentru ca
nu necesita mult timp de preparare si sunt extrem de gustoase.
Spaghete cu sos alb |
Ingrediente:
- o lingura rasa de faina
- doua linguri de smantana
- o jumatate de cana de lapte
- ulei
- o jumatate de conserva de ciuperci
- un pachet de spaghete
- sare
Mod de preparare:
Alege-ti o oala nu foarte mare pentru a fierbe pastele. Pune apa in oala
cu putin ulei si un praf de sare si las-o sa fiarba. Cand incepe sa
clocoteasca, pune spaghetele si amesteca in ele pentru a nu se lipi.
Lasa spaghetele sa fiarba pana cand observi ca s-au umflat bine. Cand
sunt gata, le poti scoate si le poti pune intr-o strecuratoare pentru a
se scurge de apa.
Cum spaghetele nu mai sunt o grija acum, poti incepe linistita sa
prepari sosul! Ia o tigaie in care pui putin ulei si faina. Amesteca
pentru a nu se face cocoloase. Cand vezi ca faina prinde o culoare usor
aramie, adauga smantana si continua sa amesteci. Cum sosul va fi initial
cam gros, il vei subtia cu ajutorul laptelui. Potriveste sosul de sare
si adauga ciupercile, amestecand in continuare, dupa care lasa
ciupercile in sos sa fiarba pe foc cateva minutele. Sosul trebuie sa dea
in cloclot de maximum doua-trei ori si este gata. Astfel, te vei
delecta cu o portie generoasa de spaghete cu sos alb si ciuperci. Pentru
ca tu meriti tot ce este mai bun, iar asta este una dintre cele mai
bune mancaruri!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.