Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Iata un preparat la prima vedere banal, dar care sigur te va
surprinde. Friptura in sine nu este cu nimic deosebita, insa sosul ii da
o savoare aparte. Daca iti place puiul mai bine facut, coace-l putin
mai mult pentru a te putea bucura de o crusta crocanta.
Friptura de pui cu sos de mustar |
Ingrediente:
4 pulpe de pui,
1 lingura ulei de masline,
sare,
piper
Pentru sos:
o ceapa,
80 ml vin alb,
150 ml supa de pui,
5 linguri smantana pentru gatit,
2 linguri mustar,
1 ceapa verde
Mod de preparare:
1. Pune pulpele intr-o tigaie termorezistenta ce
incape in cuptor, stropeste-l cu ulei de masline, sare si piper, apoi da
tava la cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste.
2. Scoate puiul pe o farfurie, arunca o buna parte din grasimea ramasa in tigaie, pastrand doar aproximativ o lingura. In aceasta lingura de grasime, caleste o ceapa tocata marunt timp de 2-3 minute, adauga vinul si lasa sosul sa scada putin.
3. Cand sosul a scazut, adauga smantana pentru gatit, mustarul si o ceapa verde tocata marunt. Serveste puiul cu sosul de mustar alaturi si cu salata verde sau cu o garnitura de legume.
2. Scoate puiul pe o farfurie, arunca o buna parte din grasimea ramasa in tigaie, pastrand doar aproximativ o lingura. In aceasta lingura de grasime, caleste o ceapa tocata marunt timp de 2-3 minute, adauga vinul si lasa sosul sa scada putin.
3. Cand sosul a scazut, adauga smantana pentru gatit, mustarul si o ceapa verde tocata marunt. Serveste puiul cu sosul de mustar alaturi si cu salata verde sau cu o garnitura de legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.